Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
Are organically grown foods the best food choices? The advantages claimed for such foods over conventionally grown and marketed food products are now being debated. Advocates of organic foods – a term whose meaning varies greatly – frequently proclaim that such products are safer and more nutritious than others.
The growing interest of consumers in the safety and nutritional quality of the typical North American diet is a welcome development. However, much of this interest has been sparked by sweeping claims that the food supply is unsafe or inadequate in meeting nutritional needs. Although most of these claims are not supported by scientific evidence, the preponderance of written material advancing such claims makes it difficult for the general public to separate fact from fiction. As a result, claims that eating a diet consisting entirely of organically grown foods prevents or cures disease or provides other benefits to health have become widely publicized and form the basis for folklore.
Almost daily the public is besieged by claims for "no-aging" diets, new vitamins, and other wonder foods. There are numerous unsubstantiated reports that natural vitamins are superior to synthetic ones, that fertilized eggs are nutritionally superior to unfertilized eggs, that untreated grains are better than fumigated grains, and the like.
One thing that most organically grown food products seem to have in common is that they cost more than conventionally grown foods. But in many cases consumers are misled if they believe organic foods can maintain health and provide better nutritional quality than conventionally grown foods. So there is real cause for concern if consumers, particularly those with limited incomes, distrust the regular food supply and buy only expensive organic foods instead.
Trả lời cho các câu 180492, 180493, 180494, 180495, 180496, 180497, 180498 dưới đây:
Đáp án đúng là: D
Từ “others” ở đoạn 1 gần nghĩa nhất vớiA.những lợi thếB. người ủng hộC. thực phẩm hữu cơD. các sản phẩmDẫn chứng: Advocates of organic foods – a term whose meaning varies greatly – frequently proclaim that such products are safer and more nutritious than others.=>Chọn D
Đáp án đúng là: A
“ Sự diễn biến đáng hoan nghênh” được đề cập ở đoạn 2 gần nghĩa nhất với
A.sự quan tâm đến an toàn thưc phẩm và dinh dưỡng giữa các những người dân Bắc Mỹ.
B. chất lượng dinh đưỡng của chế độ ăn uống đặc trưng của Bắc Mỹ
C. lư thực phẩm tốt cho sức khỏe được trồng ở Bắc Mỹ
D. số lượng người tiêu dùng ở Bắc Mỹ
Dẫn chứng: The growing interest of consumers in the safety and nutritional quality of the typical North American diet is a welcome development.
=>Chọn A
Đáp án đúng là: C
Theo đoạn văn 1, ý nào sau đây là đúng về thuật ngữ “ thực phẩm hữu cơ”?A.Nó được chấp nhận bởi hầu hết các chuyên gia dinh dưỡng.B. Nó được sử dụng chỉ trong những năm gần đây.C. Nó không có nghĩa cố định.D. Nó ít khi được người tiêu dùng sử dụng.Dẫn chứng: Advocates of organic foods – a term whose meaning varies greatly =>Chọn C
Đáp án đúng là: D
Từ “ vô căn cứ/ không có bằng chứng khoa học” ở đoạn 3 gần nghĩa nhất vớiA.không thể nào tin đượcB. không phản đốiC. không phổ biếnD. không xác định đượcThere are numerous unsubstantiated reports that natural vitamins are superior to synthetic ones, that fertilized eggs are nutritionally superior to unfertilized eggs, that untreated grains are better than fumigated grains, and the like.=>Chọn D
Đáp án đúng là: B
Tác giả ngụ ý rằng có nguyên nhân cho mối lo ngại nếu người tiêu dùng với thu nhập có giới hạn mua thực phẩm hữu cơ thay vì những thực phẩm được trồng thông thường bởi vìA.nhiều thực phẩm hữu cơ thật sự ít dinh dưỡng hơn so với thực phẩm tương tự được trồng thông thường.B. thực phẩm hữu cơ có thể đắt tiền hơn nhưng thường không tốt hơn thực phẩm được trồng thông thường.C. thực phẩm được trồng thông thường thì thường có sẵn nhiều hơn thực phẩm hữu cơ.D. quá nhiều nông dân sẽ ngừng sử dụng các phương pháp thông thường để tăng trưởng vụ mùa thực phẩm.Dẫn chứng: One thing that most organically grown food products seem to have in common is that they cost more than conventionally grown foods. But in many cases consumers are misled if they believe organic foods can maintain health and provide better nutritional quality than conventionally grown foods. So there is real cause for concern if consumers, particularly those with limited incomes, distrust the regular food supply and buy onlyexpensive organic foods instead. =>Chọn B
Đáp án đúng là: B
Theo đoạn cuối, người tiêu dùng người mà tin rằng thực phẩm hữu cơ tốt hơn thực phẩm được trồng bình thường thì
A.bất cẩn
B. bị cám dỗ
C. tiết kiệm
D. giàu có
Dẫn chứng: But in many cases consumers are misled if they believe organic foods can maintain health and provide better nutritional quality than conventionally grown foods.
=>Chọn B
Đáp án đúng là: D
Thái độ của tác giả đối với những tuyên bố của những người ủng hộ thực phẩm hữu cơ là gì?A.rất phấn khởiB. khá là ủng hộC. trung lậpD. hoài nghi=> Chọn D
Quảng cáo
>> Lộ Trình Sun 2025 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi TN THPT & ĐGNL; ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com. Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, 3 bước chi tiết: Nền tảng lớp 12; Luyện thi chuyên sâu; Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn

-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com