Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

 Human memory, formerly believed to be rather inefficient, is really more sophisticated than that of a computer. Researchers approaching the problem from a variety of points of view have all concluded that there is a great deal more stored in our minds than has been generally supposed. Dr. Wilder Penfield, a Canadian neurosurgeon, proved that by stimulating their brains electrically, he could elicit  the total recall of specific events in his subjects’ lives. Even dreams and other minor events supposedly forgotten for many years suddenly emerged in detail.

The memory trace is the term for whatever is the internal representation of the specific information about the event stored in the memory. Assumed to have been made by structural changes in the brain, the memory trace is not subject to direct observation but is rather a theoretical construct that we use to speculate about how information presented at a particular time can cause performance at a later time. Most theories include the strength of the memory trace as a variable in the degree of learning, retention, and retrieval possible for a memory. One theory is that the fantastic capacity for storage in the brain is the result of an almost unlimited combination of interconnections between brain cells, stimulated by patterns of activity. Repeated references to the same information support recall. Or, to say that another way, improved performance is the result of strengthening the chemical bonds in the memory.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
With what topic is the passage mainly concerned?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:117925
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
The word “formerly” in line 1 could best the replaced by.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:117926
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Compared with a computer, human memory is ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:117927
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
The word “that” in line 1 refers to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:117928
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
According the passage, researchers have concluded that ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:117929
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
How did Penfield stimulate dreams and other minor events from the past?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:117930
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
The word “elicit” in line 4 is closest in meaning to __________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:117931
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
According to the passage, the capacity for storage in the brain __________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:117932
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The word “bonds” in line 14 means

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:117933
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
All of the following are true of a memory trace EXCEPT that _________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:117934
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com