Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Fifty-five delegates representing all thirteen states except Rhode Island attended the Constitutional Convention in Philadelphia from May to September 1787. The delegates had been instructed by the Continental Congress to revise the old Articles of Confederation, but most believed that a stronger central government was needed. There were differences, however, about what structure the government should take and how much influence large states should have.

Virginia was by far the most populous state, with twice as many as people as New York, four times as many as New Jersey, and ten times as many as Delaware. The leader of the Virginia delegation, James Madison, had already drawn up a plan for government, which became known as the Large State Plan. Its essence was that congressional  representation would be based on population. It provided for two or more national executives. The smaller states feared that under this plan, a few large states would lord over the rest. New Jersey countered with the Small State Plan. It provided for equal representation for all states in a national legislature and for a single national executive. Angry debate, heightened by a stifling  heat wave, led to deadlock

A cooling of tempers seemed to come with lower temperatures. The delegates hammered out  an agreement known as the Great Compromise- actually a bundle of shrewd  compromises. They decided that Congress would consist of two houses. The larger states were granted representation based on population in the lower house, the House of Representatives. The smaller states were given equal representation in the upper house, the Senate, in which each state would have two senators regardless of population. It was also agreed that there would be a single executive, the president. This critical compromise broke the logjam, and from then on, success seemed within reach.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main topic of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:120198
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
According to the passage, how many states were represented at the Constitutional Convention?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:120199
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
It can be inferred from the passage that the Articles of Confederation ___________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:120200
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
According to the passage, in 1787 which of the following states had FEWEST people?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:120201
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The phrase “this plan” refers to ___________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:120202
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
According to the passage, the weather had what effect on the Constitutional Convention?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:120203
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The word “shrewd” is closest in meaning to ___________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:120204
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
Which of the following is NOT given in the passage as one of the provisions of the Great Compromise?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:120205
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The author uses the phrase “broke the logjam” to indicate that _________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:120206
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
The word “deadlock” is closest in meaning to __________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:120207
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com