Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question from 36 to 45.

Until recently, most American entrepreneurs were men. Discrimination against women in business, the demands of caring for families, and lack of business training had kept the number of women entrepreneurs small. Now, however, businesses owned by women account for more than $40 billion in annual revenues, and this figure is likely to continue rising throughout the 1990s. As Carolyn Doppelt Gray, an official of the Small Business Administration has noted. “The 1970s was the decade of women entering management, and the 1980s turned out to be the decade of the woman entrepreneur.”

          What are some of the factors behind this trend? For one thing, as more women earn advanced degrees in business and enter the corporateworld, they are finding obstacles. Women are still excluded from most executive suites. Charlotte Taylor, a management consultant, had noted. “In the 1970s women believed if they got an MBA and worked hard they could become chairman of the board. Now they have found out that isn’t going to happen, so they go out on their own.”-

          In the past, most women entrepreneurs worked in “women’s” fields – cosmetics and clothing, for example. But this is changing. Consider ASK Computer System, a $22 million a year computer software business. It was founded in 1973 by Sandra Kurtzig who was then a housewife with degrees in math and engineering. When Kurtzig founded the business, her first product was software that let weekly newspapers keep tabs on their newspaper carriers – and her office was a bedroom at home, with a shoebox under the bed to hold the company’s cash. After she succeeded with the newspaper software system, she hired several bright computer-science graduates to develop additional programs. When these were marketed and sold, ASK began to grow. It now has 200 employees, and Sandra Kurtzig owns $66.9 million of stock. Of course, many women who start their own businesses fail, just as men often do. They still face hurdles in the business world, especially problems in raising money; the banking and finance world is still dominated by men, an old attitudes die hard. Most businesses owned by women are still quite small.

          But the situation is changing; there are likely to be many more Sandra Kurtzig in the years ahead.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main idea of the text?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:121366
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Charlotte Taylor believes that women in the 1970s____________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:121367
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The author mentions the “shoebox under the bed” in order to____________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:121368
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
The expression “keep tabs on” is closest in meaning to___________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:121369
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The word “hurdles” can be best replaced by____________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:121370
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The author’s attitude about the future of women in business is___________

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:121371
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
The word “excluded” is closet in meaning to___________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:121372
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
All of the following were mentioned in the passage as detriments to women in the business world EXCEPT__________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:121373
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
The word “that” in the passage refers to______________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:121374
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
It can be inferred from the passage that the author believes that businesses operated by women are small because______________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:121375
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com