Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question.

     Life expectancy is the period of time that a person can expect to live. Life expectancy varies greatly between genders and cultures. It used to be that women had a lower life expectancy than men (1 in every 4 women died in childbirth), but now they live an average of four to five years longer than men. Life expectancy has been increasing rapidly over the last centuries. With the advent of such modern miracles as sewers, medicine and a greater understanding of how diseases are spread, our life expectancy has increased by 25 – 30 years.

     In developing countries like Swaziland, where there is a high HIV/AIDS rate, life expectancy is as low as 32,6 years. In developed countries like Australia, life expectancy rates as high as 81 years. There are an increasing number of factors which can cancel out the disadvantages you have. The one that we are looking at now is how your career can affect your life expectancy. Choosing the wrong career can result in a shorter life!

     If you want your career to positively influence your life expectancy, you have to be made of money. That’s right. Rich people in wealthy areas of England and France live 10 years longer than the people in poorer areas. Having a successful career has its drawbacks, too if the result of hard work its stress.

     Stress can lead to a number of psychological disorders such as depression, anxiety, fatigue, tension and aggression. These conditions may result in a lack of concentration and an increase in serious injuries at work. They can also lead to high blood pressure and heart attacks which seriously affect life expectancy.

     If you are worried that your job might decrease your  life expectancy, you probably need to avoid careers on “dangerous jobs” list such as timber cutters, pilots, construction workers, roofer, truck drivers.

     So if you don’t want to kick the bucket at an early age, choose a career in something other than timber cutting, but above all, remember to relax.

From Pre-Essence Reading by Rachel Lee, Longman

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
According to the passage, all of the following are true EXCEPT _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122337
Giải chi tiết

             Đáp án: A

Câu cuối đoạn 1: With the advent of such modern miracles as sewers, medicine and a greater understanding of how diseases are spread, our life expectancy has increased by 25 – 30 years -> với sự xuất hiện của những phép màu hiện đại như khâu, thuốc và sự hiểu biết rộng hơn về sự lan truyền bệnh tật, tuổi thọ của chúng ta đã tăng 25 – 30 năm -> không phải do ít chiến tranh

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The average life expectancy is 32,6 years in _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122338
Giải chi tiết

           Đáp án: A

Câu đầu đoạn 2: In developing countries like Swaziland, where there is a high HIV/AIDS rate, life expectancy is as low as 32,6 years -> ở các đất nước đang phát triển như Swaziland … tuổi thọ chỉ ở mức 32.6 năm

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
 Why does an increase in stress lead to an increase in workplace accidents?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:122339
Giải chi tiết

              Đáp án: B

Đầu đoạn 4: Stress can lead to a number of psychological disorders such as depression, anxiety, fatigue, tension and aggression. These conditions may result in a lack of concentration and an increase in serious injuries at work

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
According to the passage, which of following is true if you have a successful career?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:122340
Giải chi tiết

              Đáp án: B

Dòng 2 đoạn 3: Rich people in wealthy areas of England and France live 10 years longer than the people in poorer areas -> người giàu có ở Anh Quốc và Pháp sống lâu hơn 10 năm so với người ở những vùng nghèo khó ≈ nếu có sự nghiệp thành công thì tuổi thọ tăng lên một thập kỉ

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
It can be inferred from the paragraph 3 that the disadvantage of a successful career is that _______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:122341
Giải chi tiết

                Đáp án: D

Cuối đoạn 3, đầu đoạn 4: Having a successful career has its drawbacks, too if the result of hard work its stress. Stress can lead to a number of psychological disorders ... These conditions may result … serious injuries at work. -> Sự nghiệp thành công có thể kèm theo áp lực cao, dẫn đến rối loạn thần kinh, gây nên những chấn thương nghiêm trọng

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Why does the author think that you should remember to relax?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122342
Giải chi tiết

               Đáp án: A

Cả đoạn 4 nói về tác hại của stress,và cuối cùng, tác hại mạnh nhất là:They can also lead to high blood pressure and heart attacks which seriously affect life expectancy-> dẫn đến cao huyết áp, đau tim và ảnh hưởng nghiêm trọng tới tuổi thọ

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The phrase “kick the bucket” in the passage is closest in meaning to “_______”

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122343
Giải chi tiết

            Đáp án: A

Kick the bucket = die = qua đời

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
What is the main idea of the 1st paragraph?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122344
Giải chi tiết

              Đáp án: C

Đoạn 1 nói về tuổi thọ của con người đã và đang thay đổi, cụ thể là theo hướng sống lâu hơn. điều này được khẳng định trong dòng 4: Life expectancy has been increasing rapidly over the last centuries

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
The word “They” in bold in paragraph 1 refers to _______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122345
Giải chi tiết

               Đáp án: C

Dịch cả câu( It used to be… than men) = Phụ nữ từng có tuổi thọ thấp hơn đàn ông (cứ 4 phụ nữ thì có 1 người chết khi sinh con), nhưng ngày nay, họ sống lâu hơn 4 hoặc 5 năm so với đàn ông -> Họ chính là chỉ “phụ nữ”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
The passage mainly discusses _______

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:122346
Giải chi tiết

              Đáp án: D

Đoạn 2 đã bắt đầu đi vào phân tích các yếu tố ảnh hưởng tới tuổi thọ, mà chủ yếu là yếu tố công việc (career). Sự ảnh hưởng của công việc tới tuổi thọ được phân tích về cả hướng tích cực và tiêu cực

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com