Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Alexis de Tocqueville, the French political scientist, historian, philosopher and politician(, is most famous for a four-volume book he wrote called “Democracy in America”. He came to America in 1831 to study the American form of democracy and what it might mean to the rest of the world. After a visit of only nine months, he wrote a remarkable book which is regarded as a classic. De Tocqueville had unusual powers of observation. He described not only the democratic system of government and how it operated, but also its effect on how Americans think, feel, and act. Many scholars believe he had a deeper understanding of traditional American beliefs and values than anyone else who has written about the United States. What is so remarkable is that many of these traits which he observed nearly 200 years ago, are still visible and meaningful today. His observations are also important because the timing of his visit, the 1830s, was before America was industrialized. This was the era of the small farmer, the small businessman, and the settling of the western frontier. It was the period of history when the traditional values of the new country were newly established. In just a generation, some 40 years since the adoption of the U.S. Constitution, the new form of government had already produced a society of people with unique values. He was, however, a neutral observer and saw both the good and bad sides of these qualities.

The first part of “Democracy in America” was written in 1831-32 and published in 1835. A highly positive and optimistic account of American government and society, the book was very well received. He attempted to get a glimpse of the essence of American society, all the while promoting his own philosophy: the equaling of the classes and the inevitable depth of aristocratic privilege. The rest of the book he labored on for four years, and in 1840 the second part was published. This was substantially more pessimistic than the first, warning of the dangers despotism and governmental centralization, and applying his ideas and criticisms more directly to France. As a result, it was not received as well as the first part, except in England where it was acclaimed highly.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
 The phrase “these traits” refers to ___________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122474
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
What is the passage primarily about?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:122475
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word “unique” in the passage is closest in meaning to ___________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122476
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
According to the passage, when did de Tocqueville visit America?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122477
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Which of the following can be inferred from the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:122478
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
According to the passage, “Democracy in America” consisted of how many volumes?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:122479
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
Which of the following is true, according to the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122480
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
What in the passage is mentioned as being truly remarkable?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122481
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
All of the following fields of professional interest and activity are used to describe de Tocqueville EXCEPT ____________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:122482
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 10:
The word “neutral” in the passage is closest in meaning to _____________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122483
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com