Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Swans are among the most beautiful of North American waterfowl and have always enjoyed the admiration and even the protection of bird lovers. Of the six species in the swan genus, only two are native to North America. The trumpeter swan, the largest of the group, breeds in the northern United States and Alaska, and was nearly wiped out during the nineteenth century craze for elaborately feathered hats. The whistling swan, which winters in large flocks on the Chesapeake  Bay, has recently been renamed the tundra swan because it breeds and summers on the northernmost tundra regions of the continent.

Recently, populations of mute swans - an exotic species introduced to North America from Europe in the early 1900s - have begun increasing by an alarming 30 to 40 percent annually in some states. Most wildlife biologists today believe the majestic white creatures, with their tendency to destroy a pond's plant life and drive away native waterfowl, might create havoc on the scale of the gypsy moth, starling, or English sparrow.

Both native species of swans are wild and require large areas of uninhabited summer ground for nesting and feeding. Mutes, however, semi-domesticated and accustomed to people, can nest in pairs of as many as three or four on one small coastal pond, which can burden delicate and environmentally essential brackish ponds.

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The author's main purpose in this passage is to                               .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122944
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
According to the passage,  the  main issue concerning  mute swans  is  that they are ________________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:122945
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The phrase "wiped out" in the first paragraph is closest in meaning to                         .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122946
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
The author states that the native species of swans can live best                          .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122947
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The passage comments on all features of swans EXCEPT                         .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122948
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Which swan was close to extinction?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:122949
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
The phrase "majestic white creatures" in the second paragraph refers to ____________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:122950
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
The word "burden" in the third paragraph is closest in meaning to                              

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:122951
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
From the passage it can be concluded that mute swans are                        .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:122952
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
It can be inferred from the passage that the author                           .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:122953
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com