Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

 Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

 Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each question. 

 Visitors to Prince Edward Island, Canada, delight in the “unspoiled” scenery – the well-kept farms and peaceful hamlets of the island’s central core and the rougher terrain of the east and west. In reality, the Island ecosystems are almost entirely artificial.

Islanders have been tampering with the natural environment since the eighteenth century and long ago broke down the Island’s natural forest cover to exploit its timber and clear land for agriculture. By 1900, 80 percent of the forest had been cut down and much of what remained had been destroyed by disease. Since then, however, some farmland has been abandoned and had returned to forest through the invasion of opportunist species, notably spruce. Few examples of original climax forest, which consisted mostly broadleaved trees such as maple, birch, and oak, survive today.

Apart from a few stands of native forest, the only authentic habitats on Prince Edward Island are its sand dunes and salt marshes. The dunes are formed from sand washed ashore by waves and then dried and blown by the wind to the land beyond the beach. The sand is prevented from spreading farther by marram grass, a tall, long- rooted species that grows with the dunes and keeps them remarkably stable. Marram grass acts as a windbreak and allows other plants such as beach pea  and bayberry to take hold. On dunes where marram grass is broken down- for instance, where it is trampled- the dunes may spread inland and inundate agricultural lands or split up fishing harbors. The white dunes or the north coast are the most impressive. There are also white dunes on the east and west coasts. Only in the south are there red dunes, created when soft sandstone cliffs crumble into the sea and subsequently wash ashore as red sand. The dunes were once used as cattle pasture but were abandoned as the early settlers moved inland.

Salt marshes are the second remaining authentic habitat. These bogs are the result of the flooding of low coastal areas during unusually high tides. In the intervals between tides, a marsh area remains and plants take root, notably cord grass, the “marsh hay” used by the early settlers as winter forage for their livestock. Like the dunes, though, the marshes were soon dismissed as wasteland and escaped development.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
On what aspect of Prince Edward Island does the author focus?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:123040
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Why does author use quotation marks around the word unspoiled?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123041
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The phrase “tampering with is closest in meaning to ______________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123042
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
What can be inferred about Prince Edward Island’s forests?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123043
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The word “marshes” could be best replaced by _____________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:123044
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Which of the following type of tree is most common in the forests of Prince Edward Island today?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123045
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
What does the author say about beach pea and bayberry?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:123046
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
According to the passage, what effect does the destruction of marram grass have?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123047
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
The word “trampled” can be replaced by ____________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123048
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
What conclusion can be drawn from the passage about both the sand dunes and salt marshes of Prince Edward Island?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123049
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com