Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions .

The Battle of Gettysburg

One of the most important battles of the American Civil War occurred around the small town of Gettysburg, Pennsylvania, from July 1 to July 3, 1863. What began as a search for shoes by the Confederate Army quickly escalated into a major battle. As the Confederate soldiers sought new shoes, they unexpectedly encountered Union cavalry stationed west of the town at Willoughby Run, and the battle began. After much fighting and heavy casualties on both sides, the Confederates pushes the Union forces back through the town of Gettysburg, where they regrouped south of the town along the high ground near cemetery.

   Confederate General Robert E. Lee ordered General R.S. Ewell to seize the high ground form the battle-weary Union soldiers “if practical”. Ewell hesitated in the attack, giving the Union troops a chance to establish a stronghold along Cemetery Ridge and then bring in reinforcements with artillery. By the time Lee realized Ewell had not attacked, the opportunity had vanished. Other failures by the Confederates included the generals’ opposition to the attack plans and a lack of information about the Union defense. This combination of errors allowed the Union forces to win a critical victory in the Civil War. By the end, a total of 160,000 men were involved in this fierce and bloody battle

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123316
Giải chi tiết

Đáp án: B

Bài văn kể về cuộc nội chiến ở Hoa Kì giữa Liên quân miền Bắc và Liên minh miền Nam

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Why does the author mention that “Ewell hesitated to attack”?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123317
Giải chi tiết

Đáp án: A

Từ dòng 2 đoạn 2: Ewell hesitated in the attack, giving the Union troops a chance to establish a stronghold along Cemetery Ridge and then bring in reinforcements with artillery -> Ewell lưỡng lự trong tiến công, tạo cơ hội cho quân miền Bắc có cơ hội thiết lập một thành trì dọc dải nghĩa địa và liên kết với quân pháo binh tiếp viện --> một lỗi lớn của Liên minh miền Nam

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Which of the following best describes how the Battle of Gettysburg began?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123318
Giải chi tiết

Đáp án: A

Từ dòng 3: As the Confederate soldiers sought new shoes, they unexpectedly encountered Union cavalry stationed west of the town at Willoughby Run, and the battle began. -> khi những người lính Liên quân miền Nam tìm thấy những chiếc giày mới, họ bất ngờ chạm chán quân Liên minh miền Bắc đóng ở phía Tây thị trấn ở Willoughby Run, và cuộc chiến bắt đầu --> bắt đầu từ một cuộc chạm chán bất ngờ

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
It can be inferred from the passage that one reason for the Union victory was _______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123319
Giải chi tiết

Đáp án: B

Từ đầu dòng 2: Confederate General Robert E. Lee ordered General R.S. Ewell to seize the high ground form the battle-weary Union soldiers “if practical”. Ewell hesitated in the attack -> Đại tướng Robert E.Lee lệnh cho đại tướng Ewell giữ vững phòng thủ trận địa, đại tướng Ewell lưỡng lực trong tấn công -> một lỗi dẫn tới thất bại là từ Đại tướng Robert E.Lee

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
According to the passage, which of the following is assumed in the Battle of Gettysburg?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:123320
Giải chi tiết

Đáp án: D

Trong dòng 5 đoạn 1: After much fighting and heavy casualties on both sides

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
The word “escalated” in paragraph 1 could be best replaced by _______

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:123321
Giải chi tiết

Đáp án: C

Escalate = leo thang, phát triển nhanh ≈ grow

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Which of the following happened last?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123322
Giải chi tiết

Đáp án: A

Theo diễn biến trận chiến, quân miền Bắc đóng đô ở Willoughby Run trước (dòng 4 đoạn 1: Union cavalry stationed west of the town at Willoughby Run), thiết lập thành trì dọc dải nghĩa địa và rồi mới liên kết với quân pháo binh tiếp viện (dòng 2 đoạn 2: giving the Union troops a chance to establish a stronghold along Cemetery Ridge and then bring in reinforcements with artillery) -> A là hoạt động cuối cùng, D không xảy ra

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
The word “they” in paragraph 1 refers to _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:123323
Giải chi tiết

Đáp án: A

Dịch cả câu: As the Confederate soldiers sought new shoes, they unexpectedly encountered Union cavalry stationed west of the town at Willoughby Run, and the battle began. -> khi những người lính Liên quân miền Nam tìm thấy những chiếc giày mới, họ bất ngờ chạm chán quân Liên minh miền Bắc đóng ở phía Tây thị trấn ở Willoughby Run, và cuộc chiến bắt đầu -> họ chính là quân miền Nam: Confederate soldiers

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
The word “vanished” in paragraph 2 in closest in meaning to _______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123324
Giải chi tiết

Đáp án: B

Vanish = biến mất = disappear

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
Complete the summary by choosing one sentence (A, B, C or D) that is among the most important information to fill in the blank. SUMMARY: This passage discusses the Battle of Gettysburg. The battle began when Confederate and Federal soldiers met by accident near Gettysburg. _______ . Failures by the Confederate forces in planning and intelligence allowed the Union army to win the battle

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:123325
Giải chi tiết

Đáp án: B

Dịch cả đoạn: Đoạn văn này nói về trận chiến Gettysburg. Cuộc chiến bắt đầu khi Liên quân miền Nam và miền Bắc tình cờ gặp nhau ở gần Gettysburg. Đại tướng quân miền Nam Ewell đã do dự khi tấn công, dẫn đến việc lực lượng liên bang miền Bắc có thời gian chuẩn bị. Các thất bại do Liên minh miền Nam trong việc lên kế hoạch và sự khôn khéo đã khiến quân đội miền Bắc giành thắng lợi

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com