Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

 

Humans have struggled against weeds since the beginnings of agriculture. Marring our gardens is one of the milder effects of weeds - any plants that thrive where they are unwanted. They clog waterways, destroy wildlife habitats, and impede farming. Their spread eliminates grazing areas and accounts for one-third of all crop loss. They compete for sunlight, nutrients, and water with useful plants.

The global need for weed control had been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused. Toxic compounds threaten animal and public health when they accumulate in food plants, groundwater, and drinking water. They also harm workers who apply them.

In recent years, the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world's weed problems. Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.

The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill virtually all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant or have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals typically must be used several times per growing season.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
With what topic does this passage primarily deal?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:127264
Giải chi tiết

THông tin:

- In recent years, the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound.

- The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans

Bài viết nói lên tác dụng của tác nhân sinh học vượt trội hơn hẳn tác nhân hoá học

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
The word “marring” in bold is closest in meaning to                     .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:127265
Giải chi tiết

“mar” = “spoil”: làm hư hỏng, làm hại

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The word “clog” in bold is closest in meaning to                   _.    

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:127266
Giải chi tiết

“clog” = “obstruct” : làm tắc, làm nghẽn

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Which of the following terms does the author define in the first paragraph?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:127267
Giải chi tiết

Thông tin ở câu thứ 2 đoạn đầu tiên: “one of the milder effects of weeds - any plants that thrive where they are unwanted.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Which of the following statements about the use of chemical agents as herbicides would the author most likely agree?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:127268
Giải chi tiết

Thông tin ở câu thứ 2 đoạn thứ 2: “Its herbicides are effective and sometimes necessary…” (“It is occasionally required” = “sometimes necessary”)

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
Which of the following is NOT given as an advantage of using biological agents over chemical herbicides?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:127269
Giải chi tiết

Thông tin ở đoạn cuối cùng:

- The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. (They are safer for workers)

- leave crops and other plants untouched.( They are less likely to destroy desirable plants.)

 

- Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. (They do not have to be used as often.)

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
The word “innate” in bold is closest in meaning to                     .    

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:127270
Giải chi tiết

“innate” = “natural”: bẩm sinh, tự nhiên

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
According to the passage, biological agents mainly consist of                          .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:127271
Giải chi tiết

Thông tin ở cuối đoạn 3: “Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
The word „'applications” in bold could best be replaced by which of the following?    

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:127272
Giải chi tiết

“application” = “treatment”: sự ứng dụng, sự điều trị

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 10:
Which of the following best describes the organization of the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:127273
Giải chi tiết

Kết cấu bài đọc là đưa ra các ý kiến chung rồi đưa ra các ví dụ minh hoạ cụ thể để làm sáng tỏ hơn ý kiến đó

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com