Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

      Human Nutrition is the study of how food affects the health and survival of the human body. Human beings require food to grow, reproduce, and maintain good health. Without food, our bodies could not stay warm, build or repair tissue, or maintain the heartbeat. Eating the right foods can help us avoid certain diseases or recover faster when illness occurs. These and other important functions are fueled by chemical substances in our food called nutrients. Nutrients are classified as carbohydrates, proteins, fats, vitamins, minerals, and water.

      When we eat a meal, nutrients are released from food through digestion. Digestion begins in the mouth by the action of chewing and the chemical activity of saliva, a watery fluid that contains enzymes, certain proteins that help break down food. Further digestion occurs as food travels through the stomach and the small intestine, where digestive enzymes and acids liquefy food and muscle contractions push it along the digestive tract. Nutrients are absorbed from the inside of the small intestine into the bloodstream and carried to the sites in the body where they are needed. At these sites, several chemical reactions occur, which ensures the growth and function of body tissues. The parts of foods that are not absorbed continue to move down the intestinal tract and are eliminated from the body as feces.

      Once digested, carbohydrates, proteins, and fats provide the body with the energy it needs to maintain its many functions. Scientists measure this energy in kilocalories, the amount of energy needed to raise one kilogram of water one degree Celsius. In nutrition discussions, scientists use the term calorie instead of kilocalorie as the standard unit of measure in nutrition.

      Nutrients are classified as essential or nonessential. Nonessential nutrients are manufactured in the body and do not need to be obtained from food. Examples include cholesterol, a fatlike substance present in all animal cells. Essential nutrients must be obtained from food sources, because the body either does not produce them or produces them in amounts too small to maintain growth and health. Essential nutrients include water, carbohydrates, proteins, fats, vitamins, and minerals.

      An individual needs varying amounts of each essential nutrient, depending upon such factors as gender and age. Specific health conditions, such as pregnancy, breast-feeding, illness, or drug use, make unusual demands on the body and increase its need for nutrients. Dietary guidelines, which take many of these factors into account, provide general guidance in meeting daily nutritional needs.            

       From “Human Nutrition” by Worthington-Roberts, Bonnie, Microsoft ® Student 2009.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The first paragraph mainly discusses ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:128807
Giải chi tiết

C

Thông tin ở 3 câu đầu tiên đoạn đầu: “Human Nutrition is the study of how food affects the health and survival of the human body. Human beings require food to grow, reproduce, and maintain good health. Without food, our bodies could not stay warm, build or repair tissue, or maintain the heartbeat.”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
The word “released” in the second paragraph mostly means “        

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:128808
Giải chi tiết

B

“release” = “produce”: thả ra, giải phóng

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Which of the following is NOT true about the process of digestion       

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:128809
Giải chi tiết

A

Thông tin:

- Nutrients are absorbed from the inside of the small intestine into the bloodstream (B. The small intestine helps the body absorb nutrients.)

- Nutrients are ….carried to the sites in the body where they are needed. (C. Nutrients are carried to different sites in the body)

- Digestion begins in the mouth by the action of chewing and the chemical activity of saliva (D. Saliva plays an important role in the first stage of digestion)

Chỉ có phần A là không được nhắc đến

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
The word “maintain” in the  paragraph is closest  meaning to “        

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:128810
Giải chi tiết

          C

“maintain” = “keep performing”: tiếp tục, duy trì hoạt động

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
According to the passage, nutrients are absorbed ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:128811
Giải chi tiết

D

Thông tin ở đoạn 2: “Nutrients are absorbed from the inside of the small intestine”

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
According to the passage, which of the following provides energy for the body?    

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:128812
Giải chi tiết

B

Thông tin ở câu đầu tiên đoạn 3: “Once digested, carbohydrates, proteins, and fats provide the body with the energy..”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
In nutrition discussions, the standard unit used to measure nutrients is ________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:128813
Giải chi tiết

C

Thông tin ở câu cuối đoạn 3: “In nutrition discussions, scientists use the term calorie instead of kilocalorie as the standard unit of measure in nutrition.”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
The word “which” in the last paragraph refers to______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:128814
Giải chi tiết

C

“which” được thay thế cho “dietary guidelines” ở ngay trước dấu phảy

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
Which of the following is NOT mentioned in the passage?     

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:128815
Giải chi tiết

D

Food sources from animals không được nhắc đến trong câu, còn những đáp án còn lại đã được đề cập ở những câu hỏi trước

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 10:
Through the passage, the author provides the readers with _______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:128816
Giải chi tiết

          B

Bài đọc tác giả đã cung cấp đến cho người đọc nhiều thông tin về thức ăn, thức ăn có lợi như thế nào, cách tiêu hoá thức ăn…

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com