Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 

The Winterthur Museum is a collection and a house. There are many museums devoted to the decorative arts and many house museums, but rarely in the United States is a great collection displayed in a great country house. Passing through successive generations of a single family, Winterthur has been a private estate for more than a century. Even after the extensive renovations made to it between 1929 and 1931, the house remained a family residence. This fact is of importance to the atmosphere and effect of the museum. The impression of a lived-in house is apparent to the visitor: the rooms look as if they were vacated only a short while ago whether by the original owners of the furniture or the most recent residents of the house can be a matter of personal interpretation. Winterthur remains, then, a house in which a collection of furniture and architectural elements has been assembled. Like an English country house, it is an organic structure; the house, as well as the collection and manner of displaying it to the visitor, has changed over the years. The changes have coincided with developing concepts of the American arts, increased knowledge on the part of collectors and students, and a progression toward the achievement of a historical effect in period-room displays. The rooms at Winterthur have followed this current, yet still retained the character of a private house.

The concept of a period room as a display technique has developed gradually over the years in an effort to present works of art in a context that would show them to greater effect and would give them more meaning for the viewer. Comparable to the habitat group in a natural history museum, the period room represents the decorative arts in a lively and interesting manner and provides an opportunity to assemble objects related by style, date, or place of manufacture.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:131771
Giải chi tiết

Chọn C vì ngay từ hai câu đầu tác giả đã đề cập tới sự khác biệt của Winterthur với những bảo tàng khác, trong thân bài, từng đặc điểm tạo nên sự khác biệt đó được đề cập như cấu trúc, mục đích trang trí....

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
The phrase "devoted to" in line 1 is closest in meaning to ________ .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:131772
Giải chi tiết

 Chọn A vì “devoted to” nghĩa là chuyên tâm, tập trung vào việc gì hoàn toàn đồng nghĩa với “specializing in”.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
What happened at Winterthur between 1929 and 1931?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:131773
Giải chi tiết

Chọn D vì ở dòng số 5 có đề cập “Even after the extensive renovations made to it between 1929 and 1931, ....” nghĩa là “Kể cả sau khi những sự cải tiến, cách tân được làm với nó giữa năm 1929 và 1931....” 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
What does the author mean by stating "the impression of a lived-in house is apparent to the visitor"?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:131774
Giải chi tiết

Chọn C vì tác giả đang phân tích điểm nổi bật của Winterthur chính là nó đã từng có con người sinh sống và khách tham quan sẽ dễ dàng cảm nhận được điều đó.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The word "assembled" in line 9 is closest in meaning to ________ .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:131775
Giải chi tiết

Chọn C vì “assemble” những là tụ hợp, sưu tập đồng nghĩa với “brought together”.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The word "it" in line 10 refers to _________ .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:131776
Giải chi tiết

Chọn D vì “it” ở đây thay thế cho từ Winterthur được nhắc tới ở dòng trước.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The word "developing" in line 11 is closest in meaning to _________ .      

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:131777
Giải chi tiết

Chọn A vì “developing” và “evolving” cùng dạng V-ing mà ý nghĩa tương đồng “là đang phát triển, tiến hóa”.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
According to the passage, objects in a period room are related by all of the following EXCEPT _________ .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:131778
Giải chi tiết

Chọn C dựa vào dòng cuối loại trừ ta sẽ có.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
What is the relationship between thB. Paragraph 2 explains a term that was mentioned in Paragraph 1.e two paragraphs in the passage?    

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:131779
Giải chi tiết

Chọn B vì đoạn 2 giải thích một ý của đoạn 1 chính là “period room”.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
Where in the passage does the author explain why displays at Winterthur have changed?               

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:131780
Giải chi tiết

 Chọn D vì chỉ ở dòng 10-12 tác giả mới đề cập về việc “manner of displaying ....has changed over the year.” 

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com