Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

                                The Census Counts!

Every ten years there is a national census to count the number of people. The census counts the number of people in each area, the number of men and women, their ages, their profession, their family size and status. The census is the only way to count everyone. Its results are used by a great many people and are available to everyone. The census is useful; it helps to work  out present and future needs for housing by seeing how many people are housed now, or the sizes and ages of their families. In addition, the size of annual grants made by the Government to  public services depends largely on the numbers and needs of people in the area provided by the census. Furthermore, the census shows how many people have moved from one area to another and how the number of the local work force is changing.

The census is taken in order to provide the figures about the nation as a whole. It does not give information about any named person, family or household. Therefore, names and addresses are needed on the forms but they are not fed into the computer. After the census, the forms with the names on are locked away and will not be released to anyone outside the Census Office for 100 years. The answers people give on their census forms will be treated in strict confidence. Everyone working on the census is sworn to secrecy and can be sued if he or she improperly reveals information.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Which of the following does the census not take interest in?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173338
Giải chi tiết

Cái nào sau đây mà cục điều tra dân số không quan tâm?A. Có bao nhiêu hộ gia đìnhB. Bạn bao nhiêu tuổiC. Công việc của bạn là gìD. Gia đình của bạn có bao nhiêu ngườiDẫn chứng: The census counts the number of people in each area, the number of men and women, their ages, their profession, their family size and status. =>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Census results _________________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:173339
Giải chi tiết

Kết quả của cuộc điều tra dân số

A. không được dùng cho mọi người

B. được giữ bí mật mãi mãi

C. có thể được sử dụng bởi mọi người

D. không được ai sử dụng cả

Dẫn chứng: Its results are used by a great many people and are available to everyone.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
How the size of grants to local services is based on information from the census?      

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:173340
Giải chi tiết

Quy mô trợ cấp của chính phủ cho các dịch vụ địa phương được dựa trên thông tin từ điều tra dân số như thế nào?Completely: hoàn toànVery much: rất nhiềuA little: một chútNot at all: không chút nào cảDẫn chứng: In addition, the size of annual grants made by the Government to public services depends largely on the numbers and needs of people in the area provided by the census.=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Which of the following statement is NOT true?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:173341
Giải chi tiết

Câu nào sau đây không đúng?A. Có tên và tuổi trong bảng điều tra dân sốB. Điều tra dân số tiết lộ thông tin cá nhân của mọi ngườiC. Mọi người phải cung cấp thông tin cá nhân.D. Thông tin điều tra dân số được lưu trữ trong một chiếc máy tính.Dẫn chứng: It does not give information about any named person, family or household. Therefore, names and addresses are needed on the forms but they are not fed into the computer. After the census, the forms with the names on are locked away and will not be released to anyone outside the Census Office for 100 years. =>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Which of the following is true about the information of names and addresses in the census?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:173342
Giải chi tiết

Câu nào sau đây đúng về thông tin tên và địa chỉ trong điều tra dân số?A. Nó được lưu trữ trong máy tính khoản 100 nămB. Nó thường không đúng.C. Nó không được mọi người xem.D. Nó được công khai sau 100 năm.Dẫn chứng: After the census, the forms with the names on are locked away and will not be released to anyone outside the Census Office for 100 years. =>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
The word “sued” in the last sentence is closest in meaning to ___________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:173343
Giải chi tiết

Từ “sued” trong câu cuối gần nghĩa nhất vớiSue: kiện tụngA. được khâu một cách hợp phápB. phát biểu/ thăm dò một cách hợp phápC. bị trừng phạt một cách hợp phápD. phạt tiền một cách hợp pháp=>sue = legally punished =>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
The word “counts” in the title means “_____________”.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173344
Giải chi tiết

Từ “counts” trong tiêu đề có nghĩa là

A. quan trọng

B. sự đo lường/ đếm

C. đếm/ kiểm toán

D. đếm người

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com