Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each for the questions.

Although noise, commonly defined as unwanted sound, is a widely recognized form of pollution, it is very difficult to measure because the discomfort experienced by different individuals is highly subjective and, therefore, variable. Exposure to lower levels of noise may be slightly irritating, whereas exposure to higher levels may actually cause hearing loss. Particularly in congested urban areas, the noise produced as a by product of our advancing technology causes physical and psychological harm, and detracts from the quality of life for those who are exposed to it. Unlike the eyes, which can be covered by the eyelids against strong light, the ear has no lid, and is, therefore, always open and vulnerable; noise penetrates without protection. Noise causes effects that the hearer cannot control and to which the body never becomes accustomed. Loud noises instinctively signal danger to any organism with a hearing mechanism, including human beings. In response, heartbeat and respiration accelerate, blood vessels constrict, the skin pales, and muscles tense. In fact, there is a general increase in functioning brought about by the flow of adrenaline released in response to fear, and some of these responses persist even longer than the noise, occasionally as long as thirty minutes after the sound has ceased. Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger. Recently, researchers have concluded that noise and our response may be much more than an annoyance. It may be a serious threat to physical and psychological health and well-being, causing damage not only to the ear and brain but also to the heart and stomach. We have long known that hearing loss is America’s number one nonfatal health problem, but now we are learning that some of us with heart disease and ulcers may be victims of noise as well. Fetuses exposed to noise tend to be overactive, they cry easily, and they are more sensitive to gastrointestinal problems after birth. In addition, the psychic effect of noise is very important. Nervousness, irritability, tension, and anxiety increase, affecting the quality of rest during sleep, and the efficiency of activities during waking hours, as well as the way that we interact with each other.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng
Which of the following is the author’s main point?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173411
Giải chi tiết

Ý nào sau đây là ý chính của tác giả?

A. Tiếng ồn có thể gây ra sự đe dọa nghiêm trọng đến tình trạng thể chất và tinh thần của chúng ta.

B. Tiếng ồn lớn tín hiệu nguy hiểm

C. Mất thính giác là vấn đề sức khỏe không gây chết người số 1 ở Mỹ.

D. Tai không giồng như mắt.

Dẫn chứng: Exposure to lower levels of noise may be slightly irritating, whereas exposure to higher levels may actually cause hearing loss.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Vận dụng
According to the passage, what is noise?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173412
Giải chi tiết

Theo bài đọc, tiếng ồn là gì?

A. âm thanh không muốn nghe

B. sản phẩm công nghệ

C. sự gây hại về thể chất và tinh thần

D. sự tắc nghẽn giao thông

Dẫn chứng: Although noise, commonly defined as unwanted sound,

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Vận dụng
Why is noise difficult to measure?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:173413
Giải chi tiết

Tại sao âm thanh khó đo lường?

A. nó gây mất thính giác

B. Tất cả mọi người không phản hồi giống nhau trong cùng một cách.

C. Nó không được mong muốn.

D.Người ta trở nên quen dần với nó.

Dẫn chứng: it is very difficult to measure because the discomfort experienced by different individuals is highly subjective and, therefore, variable.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng
The word "congested" in paragraph 1 could best be replaced by

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:173414
Giải chi tiết

Từ “ congested” ở đoạn 1 có thẻ được thay thế tốt nhất bởi

Hazardous: nguy hiểm

Polluted: bị ô nhiễm

Crowded: đông đúc

Rushed: vội vàng

Dẫn chứng: Particularly in congested urban areas, =>congested = crowded

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Vận dụng
It can be inferred from the passage that the eye

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:173415
Giải chi tiết

Có thể suy ra từ bài đọc rằng mắt

A. phản hồi lại sự sợ hãi

B. được bảo vệ nhiều hơn tai

C. làm tăng chức năng

D. bị phá hủy bởi tiếng ồn

Dẫn chứng: Unlike the eyes, which can be covered by the eyelids against strong light, the ear has no lid, and is, therefore, always open and vulnerable; noise penetrates without protection.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Vận dụng
According to the passage, people respond to loud noises in the same way that they respond to

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:173416
Giải chi tiết

Theo bài đọc, con người phản hồi lại tiếng ồn lớn cùng một cách mà họ phản hồi lại

Annoyance: sự tức giận

Disease: bệnh tật

Damage: sự hư hỏng/ thiệt hại

Danger: mối nguy hiểm

Dẫn chứng: Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
Vận dụng
The word "it" in the first paragraph refers to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173417
Giải chi tiết

Từ “it” ở đoạn 1 ám chỉ đến

A. tiếng ồn

B. chất lượng cuộc sống

C. công nghệ cải tiến

D. sản phẩm lỗi

Dẫn chứng: Particularly in congested urban areas, the noise produced as a by product of our advancing technology causes physical and psychological harm, and detracts from the quality of life for those who are exposed to it.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
Vận dụng
With which of the following statements would the author most probably agree?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:173418
Giải chi tiết

Với câu nào sau đây tác giả sẽ có thể đồng ý nhất?

A. tiếng ồn không phải là vấn đề nghiêm trọng ngày nay.

B. tiếng ồn là vấn đề số 1 ở Mỹ

C. tiếng ồn là vấn đề không thể tránh khỏi trong xã hội công nghiệp

D. tiếng ồn là một vấn đề phức tạp

Dẫn chứng: Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com