Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

ACADEMICS AREN’T THE PROBLEM

Studies about how students use their time might shed light on whether they face increased academic and financial pressures compared with earlier eras. The data show that full-time students in all types of colleges study much less now than they did a generation ago - a full 10 hours a week less. Students are also receiving significantly higher grades. So it appears that academic pressures are, in fact, considerably lower than they used to be.The time-use data don’t suggest that students feel greater financial pressures, either. When the time savings and lower opportunity costs are factored in, college appears less expensive for most students than it was in the 1960s. And though there are now more full-time students working for pay while in college, they study less even when paid work choices are held constant. In other words, full-time students do not appear to be studying less in order to work more. They appear to be studying less and spending the extra time on leisure activities or fun. It seems hard to imagine that students feeling increased financial pressures would respond by taking more leisure. Based on how students are spending their time then, it doesn’t look as though academic or financial pressures are greater now than a generation ago. The time-use data don’t speak directly to social pressures, and it may well be that these have become more intense lately. In one recent set of data, students reported spending more than 23 hours per week either socializing with friends or playing on the computer for fun. Social activities, in person or on computer, would seem to have become the major focus of campus life. It is hard to tell what kinds of pressures would be associated with this change.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Research studies have shown that pressures put on students nowadays are __________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:173627
Giải chi tiết

Những nghiên cứu cho thấy rằng những áp lực đặt lên sinh viên ngày nay thìA. nhiều hơn trong quá khứB. không lớn hơn trong quá khứC. trở nên lớn hơnD. đa dạng hơnDẫn chứng: So it appears that academic pressures are, in fact, considerably lower than they used to be.=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Which of the following is used by the author as the proof of academic pressures being lower than before?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:173628
Giải chi tiết

Ý nào sau đây được tác giả sử dụng như là bằng chứng của áp lực học vấn ít hơn so với trước đây?A. Nhiếu sinh viên đi làm hơn trong khi đang đi họcB. Sinh viên đạt điểm số cao hơnC. Sinh viên học ít hơnD. Cả B và CDẫn chứng: The data show that full-time students in all types of colleges study much less now than they did a generation ago - a full 10 hours a week less. Students are also receiving significantly higher grades. =>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
All factors considered, college now seems___________ .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:173629
Giải chi tiết

Tất cả yếu tố được cân nhắc, bây giờ đại học có vẻ như

A. thậm chí đắt đỏ hơn

B. tốn kém nhiều hơn

C. ít tốn kém hơn

D. đắt hơn rất nhiều

Dẫn chứng: When the time savings and lower opportunity costs are factored in, college appears less expensive for most students than it was in the 1960s.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
According to the author, the fact that more full-time students are working for pay________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173630
Giải chi tiết

Theo tác giả, sự thật nhiều sinh viên làm việc toàn thời gian hơn để trang trải chi phí

A. không phải là dấu hiệu của áp lực

B. cho thấy rằng các sinh viên bị áp lực tài chính

C. không thay đổi đời sông của sinh viên trong khuôn viên nhà trường

D. cho thấy rằng sinh viên đang bị áp lực về học hành

Dẫn chứng:And though there are now more full-time students working for pay while in college, they study less even when paid work choices are held constant.In other words, full-time students do not appear to be studying less in order to work more. They appear to be studying less and spending the extra time on leisure activities or fun.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The author finds it hard to point out___________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:173631
Giải chi tiết

Tác giả cảm thấy khó để chỉ ra

A. nguyên nhân gây ra áp lực về tài chính cho sinh viên

B. điều gì liên quan đến sự thay đổi trong đời sống học đường của sinh viên

C. đời sống học đường của sinh viên trở thành chr đề của áp lực học đường

D. nền tảng đời sống học đường của sinh viên được hình thành như thế nào.

Dẫn chứng: It is hard to tell what kinds of pressures would be associated with this change.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
The word “focus” in the last paragraph can be replaced with__________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:173632
Giải chi tiết

Từ “focus” ở đoạn cuối có thể được thế bằngA. tiêu đềB. tầm quan trọng lớn nhấtC. chủ đề cơ bảnD. hoạt động trung tâmDẫn chứng: Social activities, in person or on computer, would seem to have become the major focus of campus life. =>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
According to the author, the fact that students have more time for leisure is a proof that ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:173633
Giải chi tiết

Theo tác giả, thực tế rằng sinh viên có nhiều thời gian rảnh rỗi hơn là bằng chứng củaA. áp lực tài chính đối với học sinh không phải là vấn đềB. chúng năng động khi tham gia các hoạt động ngoại khóaC. việc học hành không làm họ hứng thúD. họ không thể tìm công việc làm thêmDẫn chứng: They appear to be studying less and spending the extra time on leisure activities or fun. It seems hard to imagine that students feeling increased financial pressures would respond by taking more leisure.=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
The word “Academics” in the title mostly means___________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:173634
Giải chi tiết

Từ “academics” ở tiêu đề gần như có nghĩa làA. sinh viên đại học và các giảng giảng viênB. các giáo sư và nghiên cứu sinhC. khối lượng công việc của sinh viên ở đại họcD. khối lượng công việc của cử nhân=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com