Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions that follow.

In the primary school, a child is in a comparatively simple setting and most of the time forms and relationships with one familiar teacher. On entering secondary school, a new world opens up and frequently it is much more difficult world. The pupil soon learns to be less free in the way he speaks to teachers and even to his fellow pupils. He beins to lose radually the free and easy ways of the primary school, for he senses the need for a more cautious approach in the secondary school where there are older pupils. Secondary staff and pupils suffer from the pressures of academic work and seem to have less time to stop and talk. Teachers with specialist roles may see hundreds of children in a week, and a pupil may be able to form relationships with very few of the staff.

He has to decide which adults are approachable; good schools will make clear to every young person from the first year what guidance and personal help is available - but whether the reality of life in the institution actually encourages requests for help is another matter.

Adults often forget what a confusing picture school can offer to a child. He sees a great deal of movement, a great number of people - often rather frightening - looking people - and realizes that an increasing number of choices and decisions have to be made. As he progresses through the school the confusion may become less but the choices and decisions required will increase. The school will rightly expect the pupil to take the first steps to obtain the help he needs, for this is the pattern of adult of life for which he has to be prepared but all the time the opportunities for personal and group advice must be presented in a way which makes them easy to understand and within easy reach of pupils.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
According to the passage one of the problems for pupils entering secondary school is that ...........

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:174517
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, một trong những vấn đề của học sinh vào học trung học là ...........

A. chúng được dạy bởi nhiều giáo viên khác nhau.

B. chúng không được học trong mọi môn học.

C. các giáo viên không muốn thân thiện.

D. các giáo viên chú ý nhiều nhất đến học sinh nhiều hơn.

Dẫn chứng: Teachers with specialist roles may see hundreds of children in a week, and a pupil may be able to form relationships with very few of the staff.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The teachers at secondary school do not talk much to the pupils because ................

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:174518
Giải chi tiết

Các giáo viên ở trường trung học không nói nhiều với học sinh vì ............

A. họ muốn giữ một khoảng cách nhất định với các học sinh.

B. họ đang quá bận rộn với công việc học thuật của họ.

C. các em học sinh sợ họ.

D. đó là quy định của nhà trường.

Dẫn chứng: Secondary staff and pupils suffer from the pressures of academic work and seem to have less time to stop and talk.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
In secondary schools every pupil having problems should................

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:174519
Giải chi tiết

Ở các trường trung học, học sinh có vấn đề nên ................

A. biết làm thế nào để yêu cầu giúp đỡ.

B. được giải thoát khỏi bất kỳ áp lực của công việc học tập.

C. Có thể thảo luận các vấn đề của mình trong lớp.

D. có thể thảo luận các vấn đề của mình với giáo viên nào.

Dẫn chứng: the reality of life in the institution actually encourages requests for help is another matter.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
What will the school rightly expect the pupils to do?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:174520
Giải chi tiết

Trường học mong đợi học sinh làm gì?

A. trước tiên họ nhận được sự giúp đỡ. B. chúng thinh cách cẩn thận.

C. chúng hiểu rõ.                                 D. chúng ta có thể làm được.

Dẫn chứng: The school will rightly expect the pupil to take the first steps to obtain the help he needs

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The word “adults” in the second paragraph has the nearest meaning with ................... A. C.  B.  D. 20. 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:174521
Giải chi tiết

Từ "người lớn" ở đoạn thứ hai có ý nghĩa gần nhất với ...................

A. Các học sinh trung học.                   C. các nhân viên ở trường trung học.

B. các bậc cha mẹ học sinh trung học. D. các giáo viên và học sinh cấp hai.

Dẫn chứng: He has to decide which adults are approachable-> quyết định tạo mối quan hẹ với giáo viên nào.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
How many pupils do teachers see in a week?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:174522
Giải chi tiết

Bao nhiêu học sinh mỗi giáo viên nhìn thấy trong một tuần?

A. Một học sinh B. Một vài học sinh C. Hàng trăm học sinh D. Nhiều học sinh

Dẫn chứng: Teachers with specialist roles may see hundreds of children in a week

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Who do the pupils make relationship with?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:174523
Giải chi tiết

Những học sinh nào làm quen với?

A. Một số nhân viên B. Cha mẹ khác C. Các học sinh khác D. Một vài nhân viên

 

Dẫn chứng: and a pupil may be able to form relationships with very few of the staff.

Bao nhiêu học sinh mỗi giáo viên nhìn thấy trong một tuần?

A. Một học sinh B. Một vài học sinh C. Hàng trăm học sinh D. Nhiều học sinh

Dẫn chứng: Teachers with specialist roles may see hundreds of children in a week

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
 In this passage about secondary schools, the author is mainly concerned about ................

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:174524
Giải chi tiết

Trong đoạn văn này về các trường trung học, tác giả chủ yếu quan tâm đến ................

A. Các tiêu chuẩn giáo dục                 C. Đào tạo của các giáo viên cá nhân.

B. vai trò của giáo viên chuyên môn. D. sự phát triển cá nhân của học sinh.

Dẫn chứng: On entering secondary school, a new world opens up and frequently it is much more difficult world.

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com