Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. 

             Although people drive in all countries, the rules can be quite different between nations and areas. For this reason, you should always learn the laws before you decide to drive in a foreign country. If you are not careful, you can get into trouble since the rules might be very different from what you are used to. For example, you can find some big differences in laws related to the minimum driving age, the appropriate side of the road to drive on, and mobile phone use while driving.

In the U.S., people who live in Alaska may obtain a learner’s permit (legal permission to drive while being supervised) at the age of fourteen. This is quite different from the driving laws of Niger, where a person must be at least twenty-three years old to drive. If you are inquisitive to know the minimum driving age in most countries, the answer is eighteen. It may also surprise you to learn that not every country allows its citizens to drive, although most of them do. For example, women are not allowed to drive in Saudi Arabia no matter how old they are. Instead, they must have a male family member or hired male driver to travel by car.

Driving on the right or left side of the road also varies. For instance, in Great Britain, Cyprus, Australia, India, and Malaysia people drive on the left. However, in the U.S., Mexico, France, and Canada people are required to drive on the right. As a matter of fact, one country can have different driving rules for different areas. People in Hong Kong drive on the left, while drivers in other parts of China use the right side of the road.

Other driving laws that are different between countries include those related to using mobile phones. In Japan, using any kind of mobile phone device is illegal, even if you do not need to hold the phone with your hands. However, in Argentina and Australia, drivers are allowed to talk on their mobile phones as long as they do not use their hands. 

You might also find it interesting to learn that some countries have very unusual laws. For example, in the country of Cyprus, it is against the law to eat or drink anything while driving. Even more interesting is that in Germany, there is a famous road called the Autobahn, where certain parts have no speed limit at all! 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Which of the following is TRUE according to the passage? 

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:175222
Giải chi tiết

Dựa theo bài viết, câu nào sau đây là đúng?

A. Phụ nữ có thể lái xe ở Ả-rập Xê-út

B. Người dân Ấn Độ lái xe ở bên phải đường.

C. Bạn có thể đi nhanh như thế nào cũng được nếu bạn muốn ở mọi nơi trên con đường Autobahn của Đức.

D. Bạn không được vừa cầm điện thoại vừa nói chuyện khi đang lái xe nếu bạn đang ở Úc.

Câu cuối đoạn 4: However, in Argentina and Australia, drivers are allowed to talk on their mobile phones as long as they do not use their hands.

Câu này hiểu là: [...] Tuy nhiên ở Ác-hen-ti-na và Úc, người lái xe có thể nói chuyện điện thoai, chỉ cần họ không cầm nó ở trên tay.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Which of the following is NOT mentioned as a main difference in driving laws in this passage? 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:175223
Giải chi tiết

Điều nào không được đề cập đến như là một sự khác biệt trong luật lệ giao thông?A. Giới hạn sự lái xe khi có dùng đồ uốngB. Tuổi hợp pháp để lái xeC. Lái xe ở bên trái hay bên phải đườngD. Những cuộc gọi an toàn

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
According to the passage, it is illegal to eat or drink while driving in_______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:175224
Giải chi tiết

Theo bài viết, ăn uống khi đang lái xe là phạm pháp khi bạn đang ở?A. Cộng hòa SípB. AnhC. Trung QuốcD. Úc

Câu 2 đoạn cuối: For example, in the country of Cyprus, it is against the law to eat or drink anything while driving.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
It is important to learn the laws before driving in a foreign country because_______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:175225
Giải chi tiết

Việc tìm hiểu về pháp luật trước khi lái xe ở nước ngoài là vô cùng quan trọng bởi...A. Thật thú vị khi biết thêm về luật giao thông.B. Bạn có thể sẽ gặp rắc rồi nếu không hiểu rõ về quy định luật pháp của một nước nào đó.C. Bạn sẽ có thể gặp tai nạn nếu không biết luật.D. Nó sẽ giúp bạn xác định được phần đường đúng để bạn có thể đi vào.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The word “inquisitive” in paragraph 2 can be best replaced by _______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:175226
Giải chi tiết

Từ ''inquisitive" ở đoạn 2 có thể được thay thế bởi từ nào?

inquisitive = curious: tò mò

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
The word “those” in paragraph 4 refers to_______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:175227
Giải chi tiết

Từ "those" ở đoạn 4 đề cập đến cái gì?

Đáp án: driving laws

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:175228
Giải chi tiết

Ý chính của bài văn này là gì?A. Việc lái xe ở tất cả các quốc gia đều có một mục đích chung.B. Có những sự khác nhau trong luật giao thông giữa các quốc gia với nhau.C. Các quốc gia có những cách khác nhau để ban hành luật pháp liên quan đến việc lái xe.D. Người dân ở những nơi khác nhau thì lái xe ở những bên khác nhau của con đường.

Chúng ta có thể nhận thấy, B là đáp án phù hợp nhất cho câu hỏi này.

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com