Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

 Homing pigeons are placed in a training program from about the time they are twenty-eight days of age. They are taught to enter the loft through a trap and to exercise above andaround the loft, and gradually they are taken away for short distances in wicker baskets andreleased. They are then expected to find their way home in the shortest possible time.

In their training flights or in actual races, the birds are taken to prearranged distant points and released to find their way back to their own lofts. Once the birds are liberated, their owners,who are standing by at the home lofts, anxiously watch the sky for the return of their entries. Since time is of the essence, the speed with which the birds can be induced to enter the loft trap may make the difference between gaining a win or a second place.

 The head of a homing pigeon is comparatively small, but its brain is one quarter larger than that of the ordinary pigeon. The homing pigeon is very intelligent and will persevere to the point of stubbornness some have been known to fly a hundred miles off course to avoid a storm.

 Some homing pigeon experts claim that this bird is gifted with a form of built-in radar that helps it find its own loft after hours of flight, for hidden under the head feathers are two very sensitive ears, while the sharp, prominent eyes can see great distances in daytime.

 Why do homing pigeons fly home? They are not unique in this inherent skill: it is found in most migratory birds, in bees, ants, toads, and even turtles, which have been known to travel hundreds of miles to return to their homes. But in the animal world. the homing pigeon alone can be trusted with its freedom and trained to carry out the missions that people demand.

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
In paragraph 2, when the author states that the owners “ anxiously watch the sky” there is the implication that the owners

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:175749
Giải chi tiết

Ở đoạn 2, Khi tác gải nói “ anxious watch the sky” ngụ ỷ rằng những người chủ ?

A: không tin luật được bạn hành bởi giám khảo

B: không biết đấu trường bắt đầu đúng giờ hay không

C: gửi tín hiệu ra-da cho những con chim bồ câu của mình

D: muốn con chim bồ câu của họ thắng cuộc đua

Dẫn chứng: Once the birds are liberated, their owners, who are standing by at the home lofts, anxiously watch the sky for the return of their entries.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
What is the purpose of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:175750
Giải chi tiết

Mục đích của đoạn văn là ?

A: bảo vệ bồ câu đưa thư chống lại nguy cơ tuyệt chủng

B: Khuyến khích người chủ của bồ câu đưa thư thả chúng

C: thông tin cho người đọc biết về bồ câu đưa thư và việc huấn luyện chúng

D: thuyết phục người đọc mua bồ câu đưa thư

Chọn C 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
According to the passage, what happens to homing pigeons when they are about a month old?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:175751
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, điều gì xảy đến với bồ câu đưa thư khi chúng 1 tháng tuổi ?

A: Chúng bị giữ trong 1 cái bẫy

B: Canhs của chúng bị cắt và đánh dấu

C: chúng bước vào cuộc thử sức đầu tiên

D: Chúng bắt đầu chương trình huấn luyện

Dẫn chứng: Homing pigeons are placed in a training program from about the time they are twenty-eight days of age.

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
In paragraph 4, the pronoun “it” refers to which of the following?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:175752
Giải chi tiết

Trong đoạn 4, đại từ “it” ám chỉ

A: mẫu

B: chim

C: Tín hiệu ra-đa

D: Phía bên trái

Dẫn chứng: Some homing pigeon experts claim that this bird is gifted with a form of built-in radar that helps it find its own loft after hours of flight, for hidden under the head feathers are two very sensitive ears, while the sharp, prominent eyes can see great distances in daytime.

Chọn B 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Why does the author  mention beers, ants, toads, and turtles in the last paragraph ?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:175753
Giải chi tiết

Tại sao tác giả lại đề cập đến bia, kiến, cóc và rùa trong đoạn cuối?

A: để miêu tả một vài loài vật nuôi bất thường

B: tạo sự thích thú cho người đọc trong việc nghiên cứu về các loài động vật khác

C: So sánh khả năng tìm đường về nhà của chúng với bồ câu đưa thư

D: Do khoảng cách rời đi của các loài động vật

Dẫn chứng: They are not unique in this inherent skill: it is found in most migratory birds, in bees, ants, toads, and even turtles, which have been known to travel hundreds of miles to return to their homes

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The author mentions all of the following at tributes that enable a homing pigeon to return home EXCEPT

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:175754
Giải chi tiết

Tác giả đề cập đến tất cả yếu tố giúp bồ câu đưa thư trở về nhà ngoại trừ ?

A: Túi khí

B: Đôi tai nhạy cảm

C: Đôi mắt tốt

D: Bản năng

Dẫn chứng: Some homing pigeon experts claim that this bird is gifted with a form of built-in radar that helps it find its own loft after hours of flight, for hidden under the head feathers are two very sensitive ears, while the sharp, prominent eyes can see great distances in daytime

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
According to the passage, what is the difference between a homing pigeon and an ordinary one?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:175755
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, dự khác biệt giữ bồ câu đưa thư và chim bồ câu thường là?

A: Hình dạng đôi mắt

B: Nhịp của đôi cánh

C: Kết cấu của long vũ

D: Kích cỡ não

Dẫn chứng: The head of a homing pigeon is comparatively small, but its brain is one quarter larger

than that of the ordinary pigeon.

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com