Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Ambient divers are, unlike divers who go underwater in submersible vehicles of pressure resistant suits, exposed to the pressure and temperature of the surrounding ambient water. Of all types of diving, the oldest and simplest is free diving. Free divers may use no equipment at all, but most use a face mask, foot fins, and a snorkel. Under the surface, free divers must hold their breath. Most free divers can only descend 30 to 40 feet, but some skilled divers can go as deep as 100 feet

      Scuba diving provides greater range than free diving. The word scuba stands for self-contained underwater breathing apparatus. Scuba divers wear metal tanks with compressed air or other breathing gases. When using open-circuit equipment, a scuba diver simply breathes air form the tank through a hose and releases the exhaled air into the water. A closed-circuit breathing device, also called a rebreather, filters out carbon dioxide and other harmful gases and automatically adds oxygen. This enables the diver to breathe the same air over and over. In surface-supplied diving, divers wear helmets and waterproof canvas suits.Today, sophiticated plastic helmets have replaced the heavy copper helmets used in the past.These divers get their air from a hose connected to compressors on a boat.Surface-supplied divers can go deeper than any other type of ambient diver.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Ambient divers are ones who_____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178000
Giải chi tiết

Những thợ lặn tự do là những người_______

 A. Có thể đi xuống đến độ sâu cực đại    B. sử dụng các phương tiện lặn

 C. không sử dụng thiết bị                         D. tiếp xúc với nước xung quanh

Dẫn chứng: Ambient divers are, unlike divers who go underwater in submersible vehicles of pressure resistant suits, exposed to the pressure and temperature of the surrounding ambient water. Thợ lặn tự do, không giống như các thợ lặn sử dụng phương tiện có thể lặn có khả năng chịu áp lực phù hợp, họ tiếp xúc với áp lực và nhiệt độ xung quanh môi trường nước.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
According to the passage, a free diver may use any of the following EXCEPT______

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178001
Giải chi tiết

Theo đoạn văn này, một thợ lặn tự do có thể sử dụng bất kỳ một trong các thứ sau đây TRỪ _______

 A. Thiết bị lặn    B. một ống thở    C. chân vây   D. một mặt nạ

Dẫn chứng: Free divers may use no equipment at all, but most use a face mask, foot fins, and a snorkel. -> không có đáp án A.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
According to the passage, the maximum depth for free divers is around ______

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178002
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, độ sâu tối đa của thợ lặn tự do khoảng _______

 A. 40 feet      B. 100 feet       C. 200 feet       D. 1,000 feet

Dẫn chứng: Most free divers can only descend 30 to 40 feet, but some skilled divers can go as deep as 100 feet.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
When using closed-circuit devices, divers_______

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178003
Giải chi tiết

Khi sử dụng các thiết bị mạch kín, các chất lỏng _______

 A. thở ra không khí vào trong nước          B. giữ hơi thở của chúng

 C. hít thở lại cùng một luồng khí               D. nhận không khí từ bề mặt

Dẫn chứng: A closed-circuit breathing device, also called a rebreather, filters out carbon dioxide and other harmful gases and automatically adds oxygen. This enables the diver to breathe the same air over and over.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
What does the word “descend” in the paragraph probably mean?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178004
Giải chi tiết

Từ "hạ xuống" trong đoạn văn có nghĩa là gì?

A. di chuyển đến một mức thấp hơn  B.leo đến một nơi cao hơn

C. bơi dưới đáy sông                          D. lên và xuống từ từ

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
The word “apparatus” in the passage is closet in meaning to _______

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178005
Giải chi tiết

Từ "dụng cụ" trong đoạn văn là tủ quần áo có nghĩa là _______

A. Quần áo          B. Dưỡng khí     C. Mặt nạ     D. Thiết bị

Apparatus: dụng cụ= equipment

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
What are the helmets that surface-supplied divers use today made from, according to the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178006
Giải chi tiết

Mũ bảo hiểm mà các thợ lặn dùng bình dưỡng khí sử dụng ngày nay được làm từ vật liệu gì, theo đoạn văn?

A.glass: thủy tinh                    B.copper: đồng

C.plastic: chất dẻo                  D.canvas: vải bạt

Dẫn chứng: Today, sophiticated plastic helmets have replaced the heavy copper helmets used in the past.

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com