Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each questions.

The ideas of John Dewey, philosopher and educator, have influenced American thought for over one hundred years. Dewey was born in Vermont in 1859, and throughout hi life he kept the respect for experience, individuality, and fair play that shaped the character of the nineteenth century Vermonter. He viewed his own life as a continuously reconstructive process with experience and knowledge building on each other. By the 1930s, Dewey had simplified his theory of experience to its essence. As the intellectual leader of the progressive schools, he asserted that there was danger in rejecting the old unless the new was rooted in a connect idea of experience. He held that experience is an interaction between what a person already knows and the situation at hand. Previous knowledge interacting with the present environment influences future experience. Dewey be1ieved that experience could not be equated with education because all experiences as not necessarily educative. Experience is educative only when it contributes to the growth of the individual, but it can be miseducative if it distorts the growth of further experience. It is the quality of experience that matters. Thus, productive experience is both the means and the goal of education. Furthermore, since education is a social process, truly progressive education involves the participation of the learner in directing the learning experience.During his long life, Dewey lectured and published prolifically. These writings were influential both during his lifetime and after his death at the age of ninety-two. He viewed his whole life as an experiment which would produce knowledge that would lead to further experimentation. The range and diversity of Dewey’s writings and his influence on society place him among American’s great thinkers.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What does the passage mainly discuss ?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178055
Giải chi tiết

Bài đọc chủ yếu thảo luận về nội dung gì?

A.Sự phát triển nghề nghiệp của John Dewey.

B. Thuyết kinh nghiệm của John Dewey

C. Phong trào phát triển về giáo dục.

D. Những phương pháp giáo dục của John Dewey

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
The author implies that Dewey’s Vermont background_____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178056
Giải chi tiết

Tác giả ngụ ý rằng lý lịch Vermont của Dewey

A.Khơi nguồn cảm hứng cho ông trở thành nhà triết học.

B. giới hạn những trải nghiệm mà ông đã có lúc còn bé

C. đóng góp vào triết lý kinh nghiệm

D. Cung cấp cho ông nền giáo dục tuyệt với

Dẫn chứng: Dewey was born in Vermont in 1859, and throughout hi life he kept the respect for experience, individuality, and fair play that shaped the character of the nineteenth century Vermonter. He viewed his own life as a continuously reconstructive process with experience and knowledge building on each other.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
The word “its” in paragraph 2 refers to____.      

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178057
Giải chi tiết

Từ “its” ở đoạn 2 ám chỉ đến

A.những năm 1930

B. giáo dục tiến bộ

C. thuyết kinh nghiệm

D. người già

Dẫn chứng: By the 1930s, Dewey had simplified his theory of experience to its essence.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
According to John Dewey, the interplay between a person’s previous knowledge and the present situation is_____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178058
Giải chi tiết

Theo John Dewey, sự tương tác giữa những kinh nghiệm trước đây của một người với tình trạng hiện tại là

A. nguy hiểm

B. ý tưởng kinh nghiệm đúng đắn

C. sự giáo dục

D. sự phản đối của người già

Dẫn chứng: He held that experience is an interaction between what a person already knows and the situation at hand. Previous knowledge interacting with the present environment influences future experience.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The word “distorts” in paragraph 3 refers to____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178059
Giải chi tiết

Từ “ xuyên tạc” ở đoạn 3 ám chỉ đến

deforms: làm biến dạng/ méo mó

balances : cân bằng

stimulates: khuấy động/ kích thích

mislays: làm lạc mất

Dẫn chứng: Experience is educative only when it contributes to the growth of the individual, but it can be miseducative if it distorts the growth of further experience.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
All of the following were part of Dewey’s theory of experience and education EXCEPT___

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178060
Giải chi tiết

Tất cả những nội dung nào sau đây là một phần của  thuyết kinh nghiệm và giáo dục NGOẠI TRỪ

A. sự tương tác giữa kinh nghiệm và giáo dục

B. kinh nghiệm nên phát triển một cá nhân

C.Kinh nghiệm lúc nào cũng mang tính giáo dục

D. Những kinh nghiệm hiện tại ảnh hưởng đến những kinh nghiệm tương lai.

Dẫn chứng:Dewey be1ieved that experience could not be equated with education because all experiences as not necessarily educative.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
According to Dewey, progressive education should include____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178061
Giải chi tiết

Theo Dewwy, giáo dục tiến bộ nên bao gồm

A. cả hững kinh nghiệm tích cực và tiêu cực

B. hướng đến những tiến bộ xã hội mới

C. sự phản đối hoàn toàn của các phương pháp truyền thống

D. sự tham gia tích cực của học sinh

Dẫn chứng: Furthermore, since education is a social process, truly progressive education involves the participation of the learner in directing the learning experience.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
The word “prolifically” in paragraph 4 is closest in meaning to____.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178062
Giải chi tiết

Từ “ một cách tràn lan” ở đoạn 4 gần nghĩa nhất với

carefully: một cách cẩn thận

progressively :một cách dần dần

intellectually: một cách trí tuệ

abundantly: một cách dồi dào

Dẫn chứng: During his long life, Dewey lectured and published prolifically.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com