Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each questions.

The New York Times is a daily newspaper published in New York City. For a long time, it has been a newspaper of record in the United State and one of the world’s great newspapers. Its strength is in its editorial excellence; it has never been the largest newspaper in terms of circulation. The Times was established in 1851 as a penny paper whose editors wanted to report the news in a restrained and objective fashion. It enjoyed early success as its editors set a pattern for the future by appealing to a cultured, intellectual readership instead of a mass audience. However, in the late nineteenth century, it came into competition with more popular, colorful, if not lurid, newspapers in New York City. Their publishers ran sensational stories, not because they were true, but because they sold newspapers. Despite price increases, the time was losing £1,000 a week when Adolph Simon Ochs bought it in 1896.Ochs built the Times into an internationally respected daily. He hired Carr Van Anda as editor. Van Anda placed greater stress than ever on full reporting of the news of the day, and his reporters maintained and emphasized existing good coverage of international news. The management of the paper decided to eliminate fiction from the paper, added a Sunday magazine section, and reduced the paper’s price back to a penny.In April 1912, the paper took many risks to report every aspect of the sinking of the Titanic. This greatly enhanced its prestige, and in its coverage of two world wars, the Times continued to enhance its reputation for excellence in world news.In 1971, the Times was given a copy of the so-called “Pentagon Papers,” a secret government study of U.S. involvement in the Vietnam war. When it published the report, it became involved in several lawsuits. The U.S. Supreme Court found that the publication was protected by the freedom-of-the-press clause in the First Amendment of the U.S Constitution. Later in the 1970s, the paper, under Adolph Ochs’s grandson, Arthur Ochs Sulzberger, introduced sweeping changes in the organization of the newspaper and its staff and brought out a national edition transmitted by satellite to regional printing plants.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178071
Giải chi tiết

Nội dung chính của bài đọc là gì?

A.The New York Times xuất bản truyện giả tưởng hay nhất của các nhà văn Mỹ.

B. The New York Times được đánh giá cao trên khắp thế giới.

C. The New York Times đã mất uy tín sau chiến tranh Việt Nam.

D. The New York Times dự báo tin tức của nó đến đài truyền h thông qua vệ tinh.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
It can be inferred from the passage that the circulation of the New York Times is___.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178072
Giải chi tiết

Có thể suy ra từ bài đọc rằng số báo in ra của the New York Times thì

A.không phải là lớn nhất thế giới

B.tệ nhất thế giới

C. không phải là tốt nhất thế giới

D. nhỏ nhất thế giới

Dẫn chứng: Its strength is in its editorial excellence; it has never been the largest newspaper in terms of circulation.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Which phrase is closest in meaning to the word “restrained” in paragraph 2?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178073
Giải chi tiết

Cụm từ nào gần nghĩa nhất với từ “ hạn chế” ở đoạn 2?

A.tự thân vận động/ tự lo liệu

B. tống vào tù

C. không được giáo dục

D. bị cồng tay

Dẫn chứng: The Times was established in 1851 as a penny paper whose editors wanted to report the news in a restrained and objective fashion.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
What word or phrase does the word “his” in paragraph 3 refer to?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178074
Giải chi tiết

Từ “his” ở đoạn 3 ám chỉ đến từ hay cụm từ nào?

A.Van Anda.

B. bài báo của ngày

C. các phóng viên

D. bài báo quốc tế

Dễ dáng chọn được đáp án A vì his [ của anh ấy] thay thế cho người số ít giới tính là nam. =>Chọn A

Dẫn chứng: Van Anda placed greater stress than ever on full reporting of the news of the day, and his reporters maintained and emphasized existing good coverage of international news.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
To improve its circulation, the management of the Times did all the following EXCEPT:_____

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178075
Giải chi tiết

Để cải thiện số báo in ra, ban quan lý của the Times đã làm những việc sau đây NGOẠI TRỪ

A.tăng số lượng những câu chuyện thú vị, thậm chí nó không đúng sự thật.

B. thêm phần tạp chí chủ nhật

C. nhấn mạnh trang bìa đẹp của các tin tức quốc tế

D. loại bỏ truyện giả tưởng ra khỏi báo

Dẫn chứng: Van Anda placed greater stress than ever on full reporting of the news of the day, and his reporters maintained and emphasized existing good coverage of international news. The management of the paper decided to eliminate fiction from the paper, added a Sunday magazine section, and reduced the paper’s price back to a penny.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
The passage implies that the newspaper’s reputation_____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178076
Giải chi tiết

Bài đọc ám chỉ rằng danh tiếng của bài báo

A.giảm khi giá của nó giảm xuống còn 1 penny.

B.phát triển bởi vì Adolph Ochs đã mua nó vào năm 1896

C.giảm bởi vì nó không thể cạnh tranh với các tờ báo khác ở New York.

D. tăng vì trang bìa đăng tin vụ chìm tàu Titanic.

Dẫn chứng: In April 1912, the paper took many risks to report every aspect of the sinking of the Titanic. This greatly enhanced its prestige, and in its coverage of two world wars, the Times continued to enhance its reputation for excellence in world news.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
According to the passage, the Times has a national edition that is____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178077
Giải chi tiết

Theo bài đọc, the Times có một phiên bản quốc gia cái mà

A.được vận chuyển bằng tàu hỏa và hàng không hằng ngày.

B. được bảo vệ bởi tòa án tối cao.

C. được in ở dạng tạp chí chủ nhật

D. được truyền đi bằng vệ tinh đến các nhà máy in trong khu vực

Dẫn chứng: Later in the 1970s, the paper, under Adolph Ochs’s grandson, Arthur Ochs Sulzberger, introduced sweeping changes in the organization of the newspaper and its staff and brought out a national edition transmitted by satellite to regional printing plants.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com