Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each questions from 13 to 20.

Footracing is a popular activity in the United States. It is seen not only as a competitive sport but also as a way to exercise, to enjoy the camaraderie of like-minded people, and to donate money to a good cause. Though serious runners may spend months training 5 to compete, other runners and walkers might not train at all. Those not competing to win might run in an effort to beat their own time or simply to enjoy the fun and exercise. People of all ages, from those of less than one year (who may be pushed in strollers) to those in their eighties, enter into this sport. The races are held on city 10 streets, on college campuses, through parks, and in suburban areas, and they are commonly 5 to 10 kilometers in length. 

The largest footrace in the world is the 12-kilometer Bay to Breakers race that is held in San Francisco every spring. This race begins 15 on the east side of the city near San Francisco Bay and ends on the west side at the Pacific Ocean. There may be 80,000 or more people running in this race through the streets and hills of San Francisco. In the front are the serious runners who compete to win and who might finish in as little as 34 minutes. Behind them are the thousands 20 who take several hours to finish. In the back of the race are those who dress in costumes and come just for fun. One year there was a group of men who dressed like Elvis Presley, and another group consisted of firefighters who were tied together in a long line and who were carrying a fire hose. There was even a bridal party, in which the 25 bride was dressed in a long white gown and the groom wore a tuxedo. The bride and groom threw flowers to bystanders, and they were actually married at some point along the route.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The main purpose of this passage is to__________ 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178353
Giải chi tiết

Mục đích chính của bài đọc là để

A. khuyến khích mọi người tập thể dục

B. mô tả một hoạt động phổ biến

C.tạo niềm vui cho những người chạy bộ trong trang phục

D. đưa ra lý do cho sự nổi tiếng của các cuộc thi chạy

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
The word  "camaraderie"  as used in paragraph 1 could be best replaced by which of the following?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178354
Giải chi tiết

Từ “camaraderie”[ tình bạn thân thiết] được sử dụng ở đoạn 1 có thể được thay thế tốt nhất bởi từ nào sau đây?

A.các trò chơi

B. tình bằng hữu

C. những câu chuyện đùa

D. cách nhìn

Dẫn chứng: It is seen not only as a competitive sport but also as a way to exercise, to enjoy the camaraderie of like-minded people, and to donate money to a good cause.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The phrase  "to a good cause" in paragraph 1 could be best replaced by which of the following?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178355
Giải chi tiết

Cụm từ “ to a good cause” ở đoạn 1 có thể được thay thế bởi cụm từ nào sau đây?

A.cho một phần thưởng

B. trao tặng cho người chiến thắng

C. vì mục đích tốt đẹp

D. bảo  vệ sự thông minh trong đầu tư

Dẫn chứng: It is seen not only as a competitive sport but also as a way to exercise, to enjoy the camaraderie of like-minded people, and to donate money to a good cause.

[ Nó được xem như là không những một môn thể thao cạnh tranh mà còn là một cách tốt để tập luyện, để tận hưởng tình bằng hữu của những người cùng ý tưởng, và để quyên góp tiền vì mục đích cao đẹp.]

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The highlighted word  "those"  in the second paragraph refers to which of the following?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178356
Giải chi tiết

Từ được làm nổi bật “ those” ở đo 2 ám chỉ đến cái nào sau đây?

A.những người tham gia cuộc đua

B.ban tổ chức môn thể thao

C. những đứa trẻ

D. những người già

Dẫn chứng: People of all ages, from those of less than one year (who may be pushed in strollers) to those in their eighties, enter into this sport.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Which of the following is NOT mentioned in this passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178357
Giải chi tiết

Ý nào sau đây không được đề cập trong bài đọc?

A.Một số vận động viên chạy trông giống như Elvis Presley.

B. Một số vận động viên chạy sẵn sàng dập tắt lửa.

C. Một số vận động viên chạy đang tham gia vào tiệc cưới.

D. . Một số vận động viên chạy xem trọng việc giành chiến thắng.

Dẫn chứng: One year there was a group of men who dressed like Elvis Presley, and another group consisted of firefighters who were tied together in a long line and who were carrying a fire hose. There was even a bridal party, in which the 25 bride was dressed in a long white gown and the groom wore a tuxedo.

In the front are the serious runners who compete to win and who might finish in as little as 34 minutes.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Which of the following is NOT implied by the author?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178358
Giải chi tiết

Ý nào sau đây không được ngụ ý bởi tác giả?

A.Cuộc thi chạy thu hút nhiều người.

B. Những người đi bộ có thể tranh tài giành giải thưởng

C. Tham gia là cách tốt để hỗ trợ một tổ chức.

D. Chạy bộ là cách tốt để tim khỏe.

Dẫn chứng:

Footracing is a popular activity in the United States.  => loại A

Though serious runners may spend months training 5 to compete, other runners and walkers might not train at all. => loại B

...and to donate money to a good cause. =>loại C

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The word "costumes" as used in paragraph 2 most likely refers to_______ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178359
Giải chi tiết

Từ  “ costumes” [ trang phục] được sử dụng ở đoạn 2 có vẻ ám chỉ đến

cloaks : áo choàng

uniforms : đồng phục

outfits : áo khoác ngoài

suits: bộ vest công sở

Dẫn chứng: In the back of the race are those who dress in costumes and come just for fun.

[ Phía sau cuộc đua là những người mặc đồng phục và đến chỉ vì niềm vui.

=>Chọn B                             

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
The word "bystanders" as used in paragraph 2 most likely refers to which of the following?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178360
Giải chi tiết

Từ “ bystanders” [ khán giả ] được sử dụng ở đoạn 2 có thể ám chỉ đến từ nào?

walkers: những người đi bộ

participants: những người tham gia

spectators : khán giả

judges: ban giám khảo

Dẫn chứng: The bride and groom threw flowers to bystanders, and they were actually married at some point along the route.

=>Chọn C                                  

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com