Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

             Certain birds are, more often than not, considered bad luck, or even a sign of impending death. For example, all over the world, both crows and ravens have some connection to war, and death. In early times, crows and ravens were thought to accompany the gods of war, or be signs of the gods’ approaching arrival. This idea later changed. Crows in particular were thought to be harbingers of ill fortune or, in some cases, guides to the afterlife. Woe be it to the person who saw a single crow or raven flying overhead, for this was most certainly a portent of death in the near future.

             Interestingly, though potentially bad luck for people individually, the raven is considered to be good luck for the crown of England. So much so, in fact, that a “raven master” is, even today, an actual government position in London. He takes care of the ravens there and also clips their wings, ensuring that these birds can never fly far from the seat of the British government. This way, the kingdom will never fall to ill fortune.

             Another bird that is thought to play a part in forecasting the fortunes of people is the swallow. Depending on how and when it is seen, the swallow can be a harbinger of either good or ill fortune. Perhaps inspired by the swallow’s red-brown breast, Christian people initially related the swallow to the death of Jesus Christ. Thus, people who saw a swallow fly through their house considered it a portent of death. Later, however, farmers began to consider swallows signs of good fortune. Any barn that has swallows living in it is sure to be blessed in the following year. Farmers also have to beware of killing a swallow; that would be certain to end any good luck they might have had.

             Though many people think these superstitions are old wives’ tales, there is actually some evidence to support them. For example, crows and ravens, being scavengers, appear at the aftermath of battles. Thus, large numbers of crows and ravens could be good indications of war in an area. As well, swallows feed on insects that can cause infections in cattle. Thus, a farmer who has many swallows in his barn may actually have healthier animals on his farm. Therefore, the next time you feel inclined to laugh at an old wives’ tale, maybe you had better find out if there is any truth to it first!.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main idea of this reading?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:179175
Giải chi tiết

Nội dung chính của bài đọc là gì?A.Chim mang lại vận rủi.B. Đừng nhìn vào mắt một con quạ.C. Có nhiều sự mê tín xoanh quanh các loài chim.D. Chim rất quan trọng đối với người Anh.=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Which birds are considered harbingers of bad luck?       

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:179176
Giải chi tiết

Chim nào được xem được xem như là điềm báo vận rủi?A.con quạB. chim én/ nhạnC.quạ đenD. tất cả các loài ở trên.Dẫn chứng: For example, all over the world, both crows and ravens have some connection to war, and death. Thus, people who saw a swallow fly through their house considered it a portent of death. =>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The word "portent" in the first paragraph is closest in meaning to ___________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:179177
Giải chi tiết

Từ “ portent” [ dấu hiệu/ điềm báo] ở đoạn 1 gần nghĩa nhất vớiA.dấu hiệuB. đang đếnC. biểu tượngD. sự phá hủyDẫn chứng: Woe be it to the person who saw a single crow or raven flying overhead, for this was most certainly a portent of death in the near future.=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Which is NOT true, according to the reading?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:179178
Giải chi tiết

Điều nào sau không đúng theo như bài đọc?A.Một số sự mê tín được dựa trên thực tế. B. Nhìn thấy chim nhạn là dấu hiệu của chiến tranh và cái chết trong tương lai.C. Quạ đen mang lại vận may cho đất nước Anh.D. Quạ ăn động vật chết.Dẫn chứng: Interestingly, though potentially bad luck for people individually, the raven is considered to be good luck for the crown of England. =>loại CDepending on how and when it is seen, the swallow can be a harbinger of either good or ill fortune. Perhaps inspired by the swallow’s red-brown breast, Christian people initially related the swallow to the death of Jesus Christ. Thus, people who saw a swallow fly through their house considered it a portent of death. Later, however, farmers began to consider swallows signs of good fortune. Any barn that has swallows living in it is sure to be blessed in the following year. =>Chọn BThough many people think these superstitions are old wives’ tales, there is actually some evidence to support them. =>loại A=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The word "old wives’ tales" in paragraph 4 is closest in meaning to ___________.     

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:179179
Giải chi tiết

Từ “ truyện của những người vợ cũ” ở đoạn 4 gần nghĩa nhất vớiA.Những câu chuyện được kể bởi các bà vợ trong quá khứ.B. những niềm tin cũ đã được chứng minh đúng theo khoa học.C. niềm tin của con người truyền từ thế hệ này sang thế hệ khác mà không có cơ sở khoa học.D. những câu chuyện cổ tích về những người vợ được truyền miệng từ người này sang người khác.Dẫn chứng: Though many people think these superstitions are old wives’ tales, there is actually some evidence to support them. =>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
How might a farmer attempt to prevent bad luck?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:179180
Giải chi tiết

Một người nông dân có thể cố gắng ngăn chặn vận rủi như thế nào?A.bắt một con quạ đenB. để cửa sổ mởC. đuổi theo một con quạD. tránh làm hại chim énDẫn chứng: farmers began to consider swallows signs of good fortune. Any barn that has swallows living in it is sure to be blessed in the following year. Farmers also have to beware of killing a swallow; that would be certain to end any good luck they might have had.=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
Swallows help keep cattle in barns healthier by ___________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:179181
Giải chi tiết

Chim én giúp giữ cho gia súc trong chuồng khỏe mạnh hơn bằng cáchA.ăn da bị nhiễm bệnhB. ăn côn trùngC. hótD. làm cho những con quạ vui vẻ hơnDân chứng: As well, swallows feed on insects that can cause infections in cattle. Thus, a farmer who has many swallows in his barn may actually have healthier animals on his farm.=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com