Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each for  the questions. 

      The pain of a migraine headache can virtually disable a person who suffers from it. Millions and millions of people suffer from migraines, although many of them do not even recognize that a migraine is different from a regular headache. A migraine is not at all the same as a normal headache, and it seems to have a very physical cause.

       One symptom of a migraine is a precursor, which is a visual aura before an attack. Yet only about a third of patients actually experience that, and it is therefore not a requirement in the diagnosis. Other symptoms include increased pain when a person moves, nausea, and sensitivity to light and sound. Scientists now believe that migraines are caused, not by abnormal blood vessels as previously believed, but instead by a unique electrical disorder of brain cells. Physicians used to treat migraines with medicine to constrict blood vessels because of the belief that dilated blood vessels were the cause.

       The new research has been enhanced by imaging devices that allow scientists to watch patients' brains during an attack. The results show that sufferers have abnormally excitable neurons, or brain nerve cells. Prior to the attack, the neurons suddenly fire off electrical pulses at the back of the brain, which ripple like waves on a lake after a stone hits the water. They ripple across the top and then the back of the brain, ultimately affecting the brain stem where the pain centers are located. The pain then generates possibly from the brain stem itself or from blood vessels inflamed by the rapidly changing blood flow, or perhaps from both.

       Scientists have experimented by applying a powerful magnet to stimulate the neurons and discovered that some people's brains react differently than others'. When stimulation was applied to the brains of people who had suffered migraines, they saw the initial aura, and some actually suffered migraines. When the same stimulation was applied to the brains of people who had never suffered migraines, they realized no effect and the neurons showed no change.         

 Scientists and doctors continue to work on the research in an attempt to find the perfect treatment. It is considered important to treat migraines because it is believed that prolonged untreated attacks could cause physical changes in the brain leading to chronic pain.   

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng
The author implies that a migraine

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:179951
Giải chi tiết

Tác giả ngụ ý rằng chứng đau nửa đầu

A. chỉ là cơn đau đàu dữ dội

B. có thể chữa trị bằng thuốc giảm đau thông thường

C. bị gây ra bởi những thứ giống như nguyên nhân gây đau đầu.

D. có nguyên nhân khoa học riêng, không giống như đau đầu.

Dẫn chứng: A migraine is not at all the same as a normal headache, and it seems to have a very physical cause.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Vận dụng
The word “it “ in paragraph 1 refers to  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:179952
Giải chi tiết

Từ “it” ở đoạn 1 ám chỉ đến

A. vết thương

B. chứng đau nửa đầu

C. con người

D. sự chịu đựng

Dẫn chứng: The pain of a migraine headache can virtually disable a person who suffers from it.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Vận dụng
The prior treatment for migraines included medicine that 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:179953
Giải chi tiết

Phương pháp chữa trị tối ưu cho chứng đau nửa đầu bao gồm

A. loại bỏ cơn đau

B. thắt chặt mạch máu

C. loại bỏ cơn đau thoáng qua

D. loại bỏ căng thẳng

Dẫn chứng: Physicians used to treat migraines with medicine to constrict blood vessels because of the belief that dilated blood vessels were the cause.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng
The word enhanced in paragraph 4 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:179954
Giải chi tiết

Từ “enhance” [ tăng cường] ở đoạn 4 gần nghĩa nhất với

A. ngăn cản

B. tăng cường

C. mô tả

D. nghiên cứu

Dẫn chứng:

=>enhanced = agumented      

Dẫn chứng: The new research has been enhanced by imaging devices that allow scientists to watch patients' brains during an attack.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Vận dụng
The new research indicates that the neurons in the brain of  migraine sufferers 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:179955
Giải chi tiết

Nghiên cứu mới cho thấy rằng những sợi dây thần kinh trong não của những người bị đau nửa đầu

A. có nhiều điện cực hơn những người không bị đau nửa đầu.

B. có xu hướng phát hỏa trạng thái bất thường khi chứng đau nửa đầu bắt đầu.

C. không phản ứng

D. không ảnh hưởng đến chứng đau nửa đầu

Dẫn chứng: The results show that sufferers have abnormally excitable neurons, or brain nerve cells.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Vận dụng
According to the passage, now that scientists know that unusual neurons in certain people are the cause of migraines, they

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:179956
Giải chi tiết

Theo bài đọc, ngày nay các nhà khoa học biết rằng dây thần kinh bất thường ở một số người nhất định là nguyên nhân của chứng đau nửa đầu, họ

A. biết rằng tất cả họ cần biết về nguyên nhân gây ra chứng đau nửa đầu.

B. đã phát triển thuốc để giữ lại điện của dây thần kinh

C. vẫn chưa biết chính xác nguyên nhân gây ra cơn đau.

D. biết rằng những dây thần kinh khuyết tật trú ngụ trong thân não

Dẫn chứng: The pain then generates possibly from the brain stem itself or from blood vessels inflamed by the rapidly changing blood flow, or perhaps from both.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Vận dụng
The best title for this passage would be what? 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:179957
Giải chi tiết

Tiêu đề phù hợp nhất cho bài đọc này là gì?

A. phác họa hình ảnh như là phương tiện nghiên cứu chứng đâu nửa đầu.

B. chứng đau nửa đầu và đau đầu khác nhau như thế nào

C. bằng chứng mới của việc chứng đau nửa đầu được hình thành như thế nào

D. những phương pháp chữa trị chứng đau nửa đầu mới

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com