Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Imagine the busy streets of New York City, an enormous place with millions of people. Every day, the streets are congested with people going about their daily lives. Now imagine a small robot in the middle of all of those people rolling down a busy sidewalk. Most people would not even notice the ten-inch smiling robot, called a Tweenbot, rolling along the street. This strange machine may interest some people, while others would ignore it completely. A researcher interested in studying how helpful people really are uses such robots in her experiments that take place on the streets of New York. The Tweenbots experiment is the idea and creation of Kacie Kinzer. Kinzer’s idea was to make a robot that could navigate the city and reach its destination only if it was aided by pedestrians. Tweenbots rely on the kindness of warm-hearted strangers. Made simply of cardboard, wheels, and a device to turn the wheels, the Tweenbots face many dangers on the city streets. They could be run over by cars or smashed by careless kids. Kinzer thought her little robots might even be seen as some kind of terrorist device. The only real protection a Tweenbot has is its friendly smile. In addition to that, each of Kinzer’s robots is fitted with a flag that displays instructions for the robot’s destination. The only way these robots will reach their final point is if someone lends them a hand. Tweenbots are essentially a social experiment aimed at providing people a chance to show how caring they are. On a daily basis, people in New York City are often in a hurry to get around. However, the Tweenbots, through their inability to look after themselves, took people out of their normal routines. The people who noticed the helpless little robots were actually interested in helping the Tweenbots find their way home. Tweenbots move at a constant speed and can only go in a straight line. If one was to get stuck, or was going in the wrong direction, it would be up to strangers to free it or turn it in the right direction. Surprisingly, no Tweenbot was lost or damaged, and each one arrived at its target in good condition. In fact, most people treated the robot in a gentle manner, and some even treated it as though it were a small living being. Even if you were in a rush to go somewhere, would you stop and help a Tweenbot successfully reach its destination?

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is this reading about?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:181082
Giải chi tiết

Bài đọc nói về cái gì?A.Một nơi để mua ngưới máyB. Một loại đồ chơi mớiC. Một thí nghiệmD. Một ý tưởng thú vị cho tương laiDẫn chứng: The Tweenbots experiment is the idea and creation of Kacie Kinzer. Kinzer’s idea was to make a robot that could navigate the city and reach its destination only if it was aided by pedestrians. =>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
What is a Tweenbot?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:181083
Giải chi tiết

Tweenbot là gì?A.Một người đến từ thành phố New York.B. Một người máy biết cười cao 10 inch.C. Một người đi bộ.D. Một thiết bị khủng bố.Dẫn chứng: Most people would not even notice the ten-inch smiling robot, called a Tweenbot, rolling along the street. =>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word "congested" in paragraph 1 is closest in meaning to ________________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:181084
Giải chi tiết

Từ “ congetsed” [ đông đúc] ở đoạn 1 gần nghĩa nhất vớiA.đô xô đến/ ồ ạt => flock to somewhereB. hẻo lánhC. no căng/ được nhồi nhétD. đông đúcDẫn chứng: Imagine the busy streets of New York City, an enormous place with millions of people. Every day, the streets are congested with people going about their daily lives. =>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
How did a Tweenbot get to its final destination?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:181085
Giải chi tiết

Làm thế nào để một con Tweenbot đến được đích đến cuối cùng của nó?A.Với sự giúp đỡ của những Tweenbot khác.B. Với sự giúp đỡ của những người đi bộ tốt bụng trên đường.C. Với sự giúp đỡ của Kace KinzerD. Với sự giúp đỡ của những ngưới máy khác ở thành phố New York.Dẫn chứng: Kinzer’s idea was to make a robot that could navigate the city and reach its destination only if it was aided by pedestrians. =>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The word "is fitted with" in paragraph 2 is closest in meaning to ________________.      

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:181086
Giải chi tiết

Từ “ is fitted with” [được lắp ráp với] ở đoạn 2 gần nghĩa nhất vớiA.được trang bị đầy đủ vũ khíB.được gắn dính với cái gì đóC. được cung cấp vớiD. được lắp ráp/ trang bịDẫn chứng: In addition to that, each of Kinzer’s robots is fitted with a flag that displays instructions for the robot’s destination. =>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Which of the following statements is NOT correct?       

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:181087
Giải chi tiết

Câu nào sau đây không đúng?

A.Hầu hết những Tweenbots đến đích đến bị hư hỏng hoặc gãy vỡ.

B. Hầu hết mọi người đối xứ với Tweenbots rất tốt.

C. Tweenbots không thể tự định vị thành phố

D. Tweenbots di chuyển với tốc độ không đổi và chỉ có thể đi thẳng.

Dẫn chứng: Surprisingly, no Tweenbot was lost or damaged, and each one arrived at its target in good condition.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
What can be inferred about the Tweenbot?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:181088
Giải chi tiết

Có thể suy ra gì về Tweenbot?A.Chúng rất có ích cho nghiên cứu.B. Chúng bị hầu hết mọi người phớt lờ.C. Chúng có ích đối với người đi đường.D. Chúng không làm việc theo kế hoạch.=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com