Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 37.

Dodder is an unusual and unwanted plant that attacks other plants. Except for its flowers, the plant looks like spaghetti noodles. Its almost leafless, thread–like stems hang down atop other plants that dodder needs to stay alive. Dodder does not produce its own food. Instead, it steals it from other plants. It feeds by sucking juices from the plant it is wrapped around, often making its host very weak or even killing it.

 Dodder can find other plants by their smell. When a dodder seedling starts growing, it follows the scent of plants it prefers, like tomato plants, potato plants, or other farm crops.

Unlike most plants that usually grow in the direction of light or warmth, a dodder plant will grow in the direction of, for example, tomato odor––if a tomato happens to be growing nearby.

 However, a young dodder plant must find a host plant quickly. If it cannot catch a whiff of a potential host within a few days, it will dry up and disappear—even if there is plenty of water around. Once it finds a host, the young dodder plant will attach itself to it and start growing faster. At that point, the dodder plant will drop its root.

 Dodder is thus a difficult weed to manage and a real headache for farmers. When it does get out of hand, dodder can greatly reduce a farmer’s harvest or even destroy crops completely. Before sowing their produce, farmers in warm parts of the world often check to make sure no unwanted dodder seeds have intermingled with their crop seeds. This is a good way to stop dodder plants from sneaking their way into a crop field.                          

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main topic of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:183421
Giải chi tiết

Nội dung chính của bào văn là?

A: Một loại cây nông nghiệp mới

B: Những loại cây có hại cho con người

C: Khả năng đặc biệt của 1 loài cây nguy hiểm

D: Những cải tiến mới trong phương pháp trồng trọt

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Why does the author mention spaghetti?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:183422
Giải chi tiết

Tại sao tác giả đề cập đến món mỳ ống ?

A: Để phân tích một số loại thức ăn

B: Để miêu tả hình dạng của dây tơ hồng

C: Để giải thích xuất xứ của dây tơ hồng

D: Để tranh luận rằng dây tơ hồng có thể được sử dụng để làm thức ăn

Dẫn chứng: Except for its flowers, the plant looks like spaghetti noodles.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word it refers to __________ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:183423
Giải chi tiết

Từ “it” dùng để chỉ?

A: cây chủ

B: thức ăn

C: cây

D: dây tơ hồng

Dẫn chứng: Dodder does not produce its own food. Instead, it steals it from other plants.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
What causes dodder to grow in a particular direction?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:183424
Giải chi tiết

Lí do khiến cho dây tơ hồng luôn lớn lên theo 1 hướng nhất định ?

A: mùi thơm

B: ánh sáng

C: nước

D: nhiệt độ

Dẫn chứng: Dodder can find other plants by their smell. When a dodder seedling starts growing, it follows the scent of plants it prefers, like tomato plants, potato plants, or other farm crops.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The expression catch a whiff is closest in meaning to _____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:183425
Giải chi tiết

catch a whiff” có nghĩa là gì?

A: ăn hạt

B: báo hiệu mùi

C: dò địa điểm

D: quyết định kích cỡ

Dẫn chứng: . If it cannot catch a whiff of a potential host within a few days, it will dry up and disappear—even if there is plenty of water around

Catch a whiff = notice smell: báo hiệu mùi hương

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
 What will happen if a dodder plant starts growing where there are no other plants around?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:183426
Giải chi tiết

Điều gì xảy ra nếu dây tơ hồng bắt đầu lớn lên khi không có loiaf cây nào khác ở xung quanh?

A: Nó sẽ chết sớm

B: Nó sẽ phát triển rễ sâu hơn

C: Nó sẽ thu hút các loại cây khác

D: Nó sẽ phủ kín vùng đất

Dẫn chứng: If it cannot catch a whiff of a potential host within a few days, it will dry up and disappear—even if there is plenty of water around.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The expression get out of hand is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:183427
Giải chi tiết

Cụm từ “get out of hand” có nghĩa là gì?

A: khô dần và chết

B: đổi màu

C: trở nên khó để tìm

D: phát triển một cách không kiểm soát

Dẫn chứng: When it does get out of hand, dodder can greatly reduce a farmer’s harvest or even destroy crops completely.

Get out of hand = grow uncontrollably: ngoài tầm kiểm soát

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com