Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question.

Picture a society where learning can happen at any time, in any place and can be completed without ever going to class. This is could be new wave of education and the internet technology now exists to support such a system. The virtual classroom is here. If you are interested in English or Civil Engineering, then head to the University and click yourself a degree. Well, maybe it’s not that easy, but you would be on the right track. The flexibility of studying at your own pace, and the money you save with online courses, are two of the main attractions.

The web is a powerful educational tool. Some feel that virtual classrooms will isolate students from each other, which will result in problems developing interpersonal relationships and that these skills are much more important than computer skills. Should teachers teach kids how to behave in society, how to respect others and how to co-operate, or should kids have already learned this from their parents? No one is saying that social skills aren’t important, however, virtual classrooms are far more than just computer skills. Some strongly believe that education can be taught via the web and social skills can be gained from joining sports teams, summer camps, or just by hanging out! Others argue that this virtual classroom may place pressure on students: to become computer literate or be left behind in life. Is this undue pressure or reality? Maybe being left behind in life is a little dramatic, but the reality is that the computer age is here. Whether you want to pay for your new jeans with your debit card, or check to see if the library has the book you want, you’re going to need some computer skills.

The development of flexible, inquiring minds has rarely been the main concern in the design of educational systems. After all, if you have over thirty inquiring minds and only one teacher, flexibility could be a problem. It seems that developing students’ proper social behavior has always exceeded the concern to develop students’ creativity. Computer technology can make individualized attention a real possibility. At the Institute for the Learning Sciences, systems are being developed to allow people to try out things in simulated worlds. This technology will allow for the individual creative growth in students.

The web will provide amazing opportunities for the education of our society. Anyone with a computer and internet access can peruse effectively unlimited amounts of knowledge and programs, designed to help them learn and understand. The teachers and parents involved with these programs will be given the job of making sure that students lead well-balanced lives that combine Web-education and positive social interaction with their friends and neighbors. Imagine that your recreation room has now become your classroom, and your parents seem to be doing as much homework as you are! So, be prepared as the virtual classroom may find its way to a computer screen near you!

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the author’s overall attitude towards a virtual classroom?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:183683
Giải chi tiết

Thái độ chung của tác giả hướng đến lớp học ảo là gì?

A.Ông ấy thích thú/ phấn khích

B. Ông ấy thờ ơ/ bàng quan

C. Ông ấy không tán thành

D. Ông ấy nghi ngờ

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Why are people attracted to online education?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:183684
Giải chi tiết

Tại sao con người bị hấp dẫn với giáo dục trực tuyến?

A.Vì nó rẻ và linh động

B. Vì nó không giới hạn và nhanh

C. Ví nó thời thượng và mới

D. Vì nó mạnh và dễ dàng

Dẫn chứng: The flexibility of studying at your own pace, and the money you save with online courses, are two of the main attractions. 

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
What do the opponents of online education maintain?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:183685
Giải chi tiết

Những người phản đối giáo dục trực tuyến giữ ý kiến rằng

A.Học lực của học sinh sẽ kém

B. Lớp học ảo sẽ đặt gánh nặng lên học sinh.

C. Học sinh không thể phớt lờ tính thực tế của thời đại máy tính.

D. Lớp học ảo sẽ dẫn đến những sự thay đổi đáng kể.

Dẫn chứng: Others argue that this virtual classroom may place pressure on students: to become computer literate or be left behind in life. Is this undue pressure or reality? Maybe being left behind in life is a little dramatic, but the reality is that the computer age is here.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word “computer literate” in paragraph 2 is closet in meaning to____?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:183686
Giải chi tiết

Từ “ computer literate” [ người biết dùng máy tính] gần nghĩa nhất với

A.dựa trên máy tính

B. không thể sử dụng máy tính

C. máy tính hóa

D. có khả năng dùng máy tính

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
What do the advocates of online education maintain?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:183687
Giải chi tiết

Những người ủng hộ  giáo dục trực tuyến giữ ý kiến rằng

A. Nó phát triển kỹ năng máy tính

B. Nó tăng các khả năng xã hội của học sinh

C. Nó sẽ không làm tăng khả năng sáng tạo của học sinh

D. Nó củng cố giáo dục tại nhà.

Dẫn chứng: Imagine that your recreation room has now become your classroom, and your parents seem to be doing as much homework as you are! So, be prepared as the virtual classroom may find its way to a computer screen near you!

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Why does the author mention “over thirty inquiring minds and only one teacher” in paragraph 3?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:183688
Giải chi tiết

Tại sao tác giả đề cập đến “ hơn 30 tinh thần đòi hỏi cao và chỉ một giáo viên” ở đoạn 3?

A.Để chứng minh rằng giáo viên không có quan tâm đặc biệt đến sự phát triển tính linh hoạt của học sinh.

B. Để chứng minh rằng sự chú ý của từng cá nhân khó có thể được đáp ứng trong lớp học truyền thống.

C. Để chứng minh rằng những tinh thần đòi hỏi cao là sự quan tâm lớn của hệ thống giáo dục.

D. Để chứng minh rằng giáo viên đánh giá quá cao giá trị cách ứng xử xã hội của học sinh.

Dẫn chứng: After all, if you have over thirty inquiring minds and only one teacher, flexibility could be a problem.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
What role are parents supposed to play in the web-based education of society?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:183689
Giải chi tiết

Các bố mẹ được cho rằng đóng vai trò gì trong giáo dục trực tuyến của xã hội?

A.Họ sẽ phải kiểm soát các hoạt động ảo và thực của con họ.

B. Họ sẽ phải cùng làm bài tập với con của họ.

C. Họ sẽ phải giúp con họ truy cập lớp học ảo.

D. Họ sẽ phải cân bằng các hoạt động xã hội và học tập cùng con họ.

Dẫn chứng: The teachers and parents involved with these programs will be given the job of making sure that students lead well-balanced lives that combine Web-education and positive social interaction with their friends and neighbors.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com