Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 15  to 22.

Brown bears are found in Alaska and western Canada. They are first cousins of the grizzly, each belonging to the species Ursus arctos. The chief difference in them is size, as brown bears on the average are slightly larger. A full-grown male may weigh 1,500 pounds and stand 9 to 10 feet tall. Like bears everywhere they are creatures of habit that tread the same trails year after year. Brown bears have three gaits: an even, deliberate one that takes them over rough or boggy ground at a steady clip, a quick shuffle, and a fast gallop. They are not only surprisingly fast, but also, for such huge beasts, amazingly inclines. Fishing the streams in summer, they pounce on swift-moving salmon and snatch them with almost simultaneous movements of their paws and mouths. Brown bears are excellent swimmers and love to loll and wallow in the water on warm days. They are also curious and playful. Most manifest a fear of humans, but Alaskans prefer not to test these creatures and usually carry noisemakers of some kind to warn the bears of their presence.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The passage suggest that___.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:184250
Giải chi tiết

Bài đọc đề nghị rằng

A.gấu nâu thích bao gồm lãnh thổ mới

B. gấu nâu bắt cá hồi ở những vùng nước lặng

C. không có gì bất thường khi bắt gặp gấu nâu bơi qua vùng nước sâu.

D. gấu nâu chậm nhưng nhanh nhẹn

Dẫn chứng: Brown bears are excellent swimmers and love to loll and wallow in the water on warm days. 

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
It can be inferred from the passage that _____

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:184251
Giải chi tiết

Có thể suy ra từ bài đọc rằng

A.cá mập nhỏ hơn gấu nâu

B. gấu nâu không có thói quen giống như hầu hết các loài gấu.

C. cá mập không được tìm thấy ở tây Canada

D. cá mập và gấu nâu không có liên quan

Dẫn chứng: The chief difference in them is size, as brown bears on the average are slightly larger. A full-grown male may weigh 1,500 pounds and stand 9 to 10 feet tall.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
It is most probable that if a brown bear came across a human it would____

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:184252
Giải chi tiết

Có lẽ rằng khi một con gấu nâu bắt gặp con người nó sẽ

A.tấn công con người

B. tránh con người

C. không ít hứng thú đến con người nhất

D. thân thiện với con người.

Dẫn chứng: Most manifest a fear of humans, but Alaskans prefer not to test these creatures and usually carry noisemakers of some kind to warn the bears of their presence.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word “gaits” in the line 5 could best be replaced by___

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:184253
Giải chi tiết

Từ “gaits” [ dáng đi] ở dòng 5 có thể được thay thế tốt nhất bởi

A.đặc điểm

B. đặc trưng

C. cách di chuyển

D. thói quen

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The word “them” in line 8 refers to ___

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:184254
Giải chi tiết

Từ “them” ở dòng 8 ám chỉ đến

A.gấu nâu

B. sự chuyển động

C. con suối

D. cá hồi

Dẫn chứng: Fishing the streams in summer, they pounce on swift-moving salmon and snatch them with almost simultaneous movements of their paws and mouths. 

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
The word “most” in line 10 refers to ___

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:184255
Giải chi tiết

Từ “most” ở dòng 10 ám chỉ đến

A.gấu nâu

B. người dân Alaska

C. con người

D. người bơi

Dẫn chứng: Brown bears are excellent swimmers and love to loll and wallow in the water on warm days. They are also curious and playful. Most manifest a fear of humans, but Alaskans prefer not to test these creatures and usually carry noisemakers of some kind to warn the bears of their presence.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The passage implies that browns bears____

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:184256
Giải chi tiết

Bài đọc ngụ ý rằng gấu nâu

A.là động vật kỳ lạ và to lớn

B. có thể định vị hầu như bất cứ địa hình nào

C. hung tợn và dễ nổi giận

D. không sợ tiếng ồn toDẫn chứng: Brown bears have three gaits: an even, deliberate one that takes them over rough or boggy ground at a steady clip, a quick shuffle, and a fast gallop. They are not only surprisingly fast, but also, for such huge beasts, amazingly inclines.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Which of the following can be implied from the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:184257
Giải chi tiết

Ý nào sau đây có thể được ngụ ý từ bài đọc?

A. Người dân Alaska không sợ gấu nâu

B. Người dân Alaska không biết nhiều về thói quen của gấu nâu

C. Người dân Alaska có sự tôn trọng tò mò đối với gấu nâu

D. Người dân Alaska không phải là sinh vật của thói quen.

Dẫn chứng: but Alaskans prefer not to test these creatures and usually carry noisemakers of some kind to warn the bears of their presence.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com