Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

             In 1826, a Frenchman named Niépce needed pictures for his business. He was not a good artist, so he invented a very simple camera. He put it in a window of his house and took a picture of his yard. That was the first photograph.

             The next important date in the history of photography was 1837. That year, Daguerre, another Frenchman, took a picture of his studio. He used a new kind of camera and a different process. In his pictures, you could see everything clearly, even the smallest details. This kind of photograph was called a daguerreotype.

             Soon, other people began to use Daguerre's process. Travelers brought back daguerreotypes from all around the world. People photographed famous buildings, cities, and mountains.

             In about 1840, the process was improved. Then photographers could take pictures of people and moving things. The process was not simple and photographers had to carry lots of film and processing equipment. However, this did not stop photographers, especially in the United States. After 1840, daguerreotype artists were popular in most cities.

             Matthew Brady was one well-known American photographer. He took many portraits of famous people. The portraits were unusual because they were lifelike and full of personality. Brady was also the first person to take pictures of a war. His 1862 Civil War pictures showed dead soldiers and ruined cities. They made the war seem more real and more terrible.

             In the 1880s, new inventions began to change photography. Photographers could buy film ready-made in rolls, instead of having to make the film themselves. Also, they did not have to process the film immediately. They could bring it back to their studios and develop it later. They did not have to carry lots of equipment. And finally, the invention of the small handheld camera made photography less expensive.

             With a small camera, anyone could be a photographer. People began to use cameras just for fun. They took pictures of their families, friends, and favorite places. They called these pictures "snapshots".

             Documentary photographs became popular in newspapers in the 1890s. Soon magazines and books also used them. These pictures showed true events and people. They were much more real than drawings.

             Some people began to think of photography as a form of art. They thought that photography could do more than show the real world. It could also show ideas and feelings, like other art forms.

From “Reading Power” by Beatrice S. Mikulecky and Linda Jeffries

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Daguerre took a picture of his studio with ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:188177
Giải chi tiết

Duguerre đã chụp ảnh phim trường của anh ấy vớiA.một loại máy ảnh mớiB. một chiếc máy ảnh rất đơn giảnC. một thiết bị đặc biệt.D. một chiếc máy ảnh điện tửDẫn chứng: That year, Daguerre, another Frenchman, took a picture of his studio. He used a new kind of camera and a different process. - Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word “this” in the passage refers to ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:188178
Giải chi tiết

Từ “this” trong bài đọc ám chỉ đến

A.mang theo nhiều phim và xử lý thiết bị

B. dừng các nhiếp ảnh gia chụp ảnh

C. chi tiết rằng các nghệ sỹ dùng máy chụp ảnh của Daguerre phổ biến ở hầu hết các thành phố.

D. chụp ảnh của con người và những thứ đang chuyển động

Dẫn chứng: The process was not simple and photographers had to carry lots of film and processing equipment. However, this did not stop photographers, especially in the United States. After 1840, daguerreotype artists were popular in most cities.

-          Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The word “ruined” in the passage is closest in meaning to “______”.  

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:188179
Giải chi tiết

Từ “ ruined” trong bài đọc gần nghĩa nhất với

A.Vẽ xấu

B. bị ô nhiễm nặng nề

C. bị phá hủy kinh khủng

D. bị tàn phá nặng nề

Dẫn chứng: His 1862 Civil War pictures showed dead soldiers and ruined cities.

[ Những bức ảnh về cuộc nội chiến năm 1862 đã thể hiện những binh lính đã chết và các thành phố bị tàn phá nặng nề.]

-          Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
The latest invention mentioned in the passage is the invention of ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:188180
Giải chi tiết

Phát minh mới nhất được đề cập trong bài đọc là phát minh về

A.máy ảnh cầm tay

B. thiết bị xử lý

C. máy ảnh Gaguerre

D. cuộn phim

Dẫn chứng: . And finally, the invention of the small handheld camera made photography less expensive.

-          Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The word “handheld” in the passage is closest in meaning to “______”.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:188181
Giải chi tiết

Từ “ handheld” trong bài đọc gần nghĩa nhất với

A.xử lý thủ công

B. cầm bằng tay

C. kiểm soát bằng tay

D. vận hành bằng tay

-Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
As mentioned in the passage, photography can ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:188182
Giải chi tiết

Như được đề cập trong bài đọc, ngành nhiếp ảnh có thểA.in những bức ảnh cũB. truyền đặt những ý tưởng và cảm xúcC. thể hiện thế giới ngầmD. thay thế những bản vẽDẫn chứng: They thought that photography could do more than show the real world. It could also show ideas and feelings, like other art forms.- Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Which of the following could best serve as the title of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:188183
Giải chi tiết

Đáp án nào là tiêu đề hay nhất cho bài đọc?A.Những bước khác nhau trong quá trình xử lý phimB. Lịch sử của ngành nhiếp ảnhC. Nhiếp ảnh và vẽD. Lịch sử của các nhiếp ảnh gia nổi tiếng.- Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com