Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

             If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several leading educational psychologists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

             However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well — especially if the parents are very supportive of their child. Michael Collins is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

             Winston Smith, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy. 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
One of the serious mistakes parents can make is to __________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:190046
Giải chi tiết

Một trong những lỗi lầm nghiêm trọng mà bố mẹ có thể gây ra là..............

A.buộc con họ cố gắng quá nhiều

B. giúp con họ trở thành thiên tài

C. làm con họ trở thành nhạc sĩ

D. sao lãng việc giáo dục con họ

Dẫn chứng: If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several leading educational psychologists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. 

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Parents' ambition for their children is not wrong if they ___________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:190047
Giải chi tiết

Hoài bão của bố mẹ dành cho con của họ là không sai nếu như họ.........

A. thúc ép con họ thành công

B. chính bản thân họ phải rất thành công

C. hiểu và giúp đỡ con họ một cách hợp lý

D. sắp xếp những bài học riêng cho con của họ.

Dẫn chứng: However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well — especially if the parents are very supportive of their child. 

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Who have criticized the methods of some ambitious parents?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:190048
Giải chi tiết

Ai đã phê bình những phương pháp của một số bố mẹ đầy hoài bão?

A.các nhạc sĩ thành công

B. những bố mẹ không thực tế

C. con của họ

D. các nhà tâm lý giáo dục

Dẫn chứng: According to several leading educational psychologists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. 

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Michael Collins is fortunate in that ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:190049
Giải chi tiết

Michael Collin may mắn trong việc...................

A.bố ông là một nhạc sĩ

B. bố mẹ ông khá giàu có

C. mẹ ông biết một chút về âm nhạc

D. bố mẹ ông giúp đỡ ông một cách hợp lý

Dẫn chứng: 

Michael Collins is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling. 

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
The phrase "crazy about" in the passage mostly means ________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:190050
Giải chi tiết

Cụm từ “crazy about” trong bài đọc hầu như có nghĩa là

A.ngạc nhiên về

B. cực kỳ thích thú với

C. hoàn toàn không ý thức về

D. bối rối về

Dẫn chứng: He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
The word "They" in the passage refers to ________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:190051
Giải chi tiết

Từ “They” trong bài đọc ám chỉ đến.............

A.những buổi hòa nhạc

B. những bài dương cầm

C. bố mẹ nói chung

D. bố mẹ của Winston

Dẫn chứng: Winston Smith, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The two examples given in the passage illustrate the principle that _______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:190052
Giải chi tiết

Hai ví dụ được ra trong bài để minh họa cho quy tắc..................

A.Bố mẹ thành công luôn có những đứa con thông minh.

B. Bố mẹ thành công thường có những đứa con không thành công.

C. Bố mẹ nên để cho các con phát triển theo cách mà chúng muốn.

D. Bố mẹ nên tiêu nhiều tiền hơn để giáo dục các con.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com