Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Sylvia Earle is one of the world's most famous marine scientists and a National Geographic Explorer-in-Residence. She loves to go diving in the ocean. She has spent a lot of her life both in and under the waves. Earle has led more than a hundred expeditions and she set a record for solo diving in 1,000-metre deep water. In total, she has spent more than 7,000 hours underwater.

Earle describes the first time she went to the ocean: ‘I was three years old and I got knocked over by a wave. The ocean certainly got my attention! It wasn’t frightening, it was thrilling. And since then I have been fascinated by life in the ocean.’

In the past, Earle was the chief scientist of the National Oceanic and Atmospheric Administration in the USA. Now one of her jobs is with Google Earth’s Ocean. Earle’s special focus is on developing a global network of areas on the land and in the ocean. This network will protect and support the living systems that are important to the planet. She explains why this is important: ‘When I first went to the Gulf of Mexico in the 1950s, the sea looked like a blue infinity. It seemed to be too large and too wild to be damaged by the action of people. Then, in a few decades, not thousands of years, the blue wilderness of my childhood disappeared. By the end of the 20th century, about 90 percent of the sharks, tuna, turtles, whales and many other large creatures had disappeared from the Gulf. They had been there for millions of years.’

Some people don’t understand why the ocean is so important to life on Earth. Earle explains that ‘the ocean is the foundation of our life support system. The ocean is alive. The living things in the ocean generate oxygen and take up carbon. If we don’t have the ocean, we don’t have a planet that works.’

The Gulf of Mexico has had many problems, especially after the Deepwater Horizon Oil disaster of 2010, but Earle says, ‘In 2003 I found positive signs in clear, deep water far from the mouth of the Mississippi River. It was full of life. Large areas of the Gulf are not damaged. Protecting the most important places will be good for the future of the Gulf and for all of us.’ 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Sylvia Earle is a scientist who _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:191322
Giải chi tiết

Sylvia Earle là một nhà khoa học người mà....................

A. đã tạo ra những thứ phi thường trong cuộc đời sự nghiệp của mình

B. đã đi theo con đường truyền thống của phụ nữ khoa học

C. đã xác định nhiều loài động thực vật dưới biển mới.

D. gần đây làm việc với chính phủ Mỹ.

Dẫn chứng: She has spent a lot of her life both in and under the waves. Earle has led more than a hundred expeditions and she set a record for solo diving in 1,000-metre deep water. In total, she has spent more than 7,000 hours underwater.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Which of the statements about Sylvia Earle is NOT true?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:191323
Giải chi tiết

Câu nào về Sylvie Erarle không đúng?

A.Bạn ấy là người dẫn đầu đoàn thám hiểm đầy kinh nghiệm.

B. Bà giữ kỷ lục người dười nước lâu nhất.

C. Bà làm một trong những hoạt động yêu thích trong công việc.

D. Công việc mà gần đây bà đang tiến hành được dựa trên toàn thế giới.

Dẫn chứng: Earle has led more than a hundred expeditions and she set a record for solo diving in 1,000-metre deep water.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
What started Earle’s interest in the ocean?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:191324
Giải chi tiết

Điều gì đã bắt đầu sự yêu thích của Earl ở đại dương?

A.một nhà thám hiểm địa lý quốc gia

B. một trải nghiệm lúc còn bé

C. đam mê môn lặn

D. sợ sóng biển

Dẫn chứng: Earle describes the first time she went to the ocean: ‘I was three years old and I got knocked over by a wave. The ocean certainly got my attention! It wasn’t frightening, it was thrilling. And since then I have been fascinated by life in the ocean.’

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word “thrilling” in paragraph 2 is closest in meaning to ________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:191325
Giải chi tiết

Từ “thrilling” [ ngoạn mục] ở đoạn 2 gần nghĩa nhất với....................

A.thú vị và thích thú

B. mệt mỏi

C. kinh khủng

D. đáng sợ

Dẫn chứng: The ocean certainly got my attention! It wasn’t frightening, it was thrilling.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
What percentage of animal life had disappeared from the Gulf of Mexico by the year 2000?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:191326
Giải chi tiết

Bao nhiêu phần trăm đời sống động vật dưới biển đã biển mất từ vịnh Mexico tính đến năm 2000?

A.20%

B. 50%

C. 90%

D. 70%

Dẫn chứng:By the end of the 20th century, about 90 percent of the sharks, tuna, turtles, whales and many other large creatures had disappeared from the Gulf. They had been there for millions of years.’

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
How does the article illustrate specific problems in the marine environment?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:191327
Giải chi tiết

Bài báo đã minh học các vấn đề cụ thể trong môi trường sống dưới biển như thế nào?

A.bằng cách mô tả tình trạng của Vịnh Mexico.

B. thông qua lịch sử làm việc của Earle ở các tổ chức khác nhau.

C.bằng cách đưa ra chi tiết việc Earle dự định làm

D. bằng cách đưa ra ví dụ của các vấn đề ở những nơi khác nhau.

Dẫn chứng: By the end of the 20th century, about 90 percent of the sharks, tuna, turtles, whales and many other large creatures had disappeared from the Gulf. They had been there for millions of years.’

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
Which of these statements describes one of the main points of the article?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:191328
Giải chi tiết

Câu nào trong những câu sau mô tả một trong những điểm chính của bài báo?

A.Môi trường đưới biển là một phần quan trọng của đời sống trên trái đất.

B. Đại dương cung cấp cho chúng ta nguồn tài nguyên vô tận.

C. Hiện tại biển là nơi thú vị nhất dành cho khoa học.

D. Không thể bảo vệ động vật dưới biển.

Dẫn chứng: Some people don’t understand why the ocean is so important to life on Earth. Earle explains that ‘the ocean is the foundation of our life support system.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com