Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 38 to 42.
Neil Armstrong started flying at an early age. He became interested in airplanes at the age of 2. At 15, he took flying lessons. He got a license to fly at 16. He learned how to fly before he learned how to drive a car. At university, he studied aeronautical engineering. This is the study of designing and making aircraft.
After Armstrong became an astronaut in 1962, he was trained for 4 years for the Apollo program. The Apollo mission was to put a man on the moon in ten years. On July 16, 1969, the Apollo 11 landed on the moon. Because Armstrong was the leader, he became the first man to step on the moon. He said, "This is one small step for a man, one giant leap for mankind." He and his fellow astronaut, Buzz Aldrin, walked on the moon for two and a half hours. They collected rocks and did some experiments.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
What is the main idea of the passage?
Đáp án đúng là: C
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
The word “license” in paragraph 1 is closest in meaning to ________.
Đáp án đúng là: D
Từ vựng
Đáp án cần chọn là: D
The word “This” in paragraph 1 refers to ________.
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
According to paragraph 2, which of the following is true about Armstrong's training as an astronaut?
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
The author's main purpose in paragraph 2 is _______.
Đáp án đúng là: C
Đọc hiểu
Neil Armstrong bắt đầu bay từ khi còn ít tuổi. Ông ấy bắt đầu hứng thú với máy bay từ năm 2 tuổi. Năm 15 tuổi, ông ấy học bay. Ông ấy đã có giấy phép bay ở tuổi 16. Ông ấy đã học cách bay trước khi học lái ô tô. Ở trường đại học, ông ấy học ngành kỹ thuật hàng không. Đây là ngành nghiên cứu về thiết kế và chế tạo máy bay.
Sau khi Armstrong trở thành phi hành gia vào năm 1962, ông ấy đã được đào tạo 4 năm cho chương trình Apollo. Sứ mệnh của Apollo là đưa một người lên mặt trăng trong mười năm. Vào ngày 16 tháng 7 năm 1969, tàu Apollo 1l đã hạ cánh trên mặt trăng. Vì Armstrong là thủ lĩnh, ông ấy trở thành người đàn ông đầu tiên bước lên mặt trăng. Ông nói, "Đây là một bước nhỏ đối với một người, một bước nhảy vọt cho nhân loại." Ông và phi hành gia đồng nghiệp của mình, Buzz Aldrin, đi trên mặt trăng trong hai tiếng rưỡi. Họ đã thu thập đá và làm một số thí nghiệm.
Đáp án cần chọn là: C
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












