Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

What picture do you have of the future? Will life in the future be better, worse or the same as now? What do you hope about the future?

Futurologists predict that life will probably be very different in 2050 in all the fields, from entertainment to technology. First of all, it seems that TV channels will have disappeared. Instead, people will choose a program from a 'menu' and a computer will send the program directly to the television. Today, we can use the World Wide Web to read newspaper stories and see pictures on a computer thousands of kilometers away. By 2050, music, films, programs, newspapers and books will come to us by computer.

In what concerns the environment, water will have become one of our most serious problems. In many places, agriculture is changing and farmers are growing fruit and vegetables to export. This uses a lot of water. Demand for water will increase ten times between now and 2050 and there could be serious shortages. Some futurologists predict that water could be the cause of war if we don't act now.

In transport, cars running on new, clean fuels will have computers to control the speed and there won't be any accidents. Today, many cars have computers that tell drivers exactly where they are. By 2050, the computer will control the car and drive it to your destination. On the other hand, space planes will take people halfway around the world in two hours. Nowadays, the United States Shuttle can go into space and land on Earth again. By 2050, space planes will fly all over the world and people will fly from Los Angeles to Tokyo in just two hours.

In the domain of technology, robots will have replaced people in factories. Many factories already use robots. Big companies prefer robots - they do not ask for pay rises or go on strike, and they work 24 hours a day. By 2050, we will see robots everywhere - in factories, schools, offices, hospitals, shops and homes.

Last but not least, medicine technology will have conquered many diseases. Today, there are electronic devices that connect directly to the brain to help people hear. By 2050, we will be able to help blind and deaf people see and hear again. Scientists have discovered how to control genes. They have already produced clones of animals. By 2050, scientists will be able to produce clones of people and decide how they look, how they behave and how much intelligence they have.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

The passage mainly discusses ________________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:359127
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Vận dụng

What can be inferred about the life in 2050 according to the passage?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:359128
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

We can conclude from the passage that in 2050 ________________.  

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:359129
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

The word "This" in paragraph 3 refers to __________________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:359130
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

What is the author's attitude in paragraph 3?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:359131
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

Why does the author use "prefer robots" in paragraph 5?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:359132
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

The word "conquered" in the last paragraph is closest in meaning to ________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:359133
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
Vận dụng

What may NOT be true about life in 2050?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:359134
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com