Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

A ghostly animal creeps silently through a Florida swamp. It’s a rare type of big cat known as a Florida panther, one of only 80 to 100 such panthers left in the world. Scientists must work to save these remaining panthers from extinction, but their secretive nature is making it difficult. They are attaching a special transmitter to each Florida panther so they can follow their movements, range, and habits. The technology these transmitters use is called satellite tracking.

The scientists are dedicated professionals, but they are not pioneers. Their colleagues before them have attached tiny transmitters to many different kinds of wild animals, including birds, fish and big cats. So the Florida scientists are using their methods. Firstly, they must trap and tranquillize the panther. Then, the transmitter is attached to a harness and strapped to the panther’s body. Each harness is custom-designed and manually adjusted for panthers so it fits comfortably. Scientists don’t want the transmitter to interfere with the panther’s natural habits. The point of tracking them is to find out as much as they can about their natural habits. Once the tracking transmitter is in place, the information it records is sent to an orbiting satellite.

The satellite can see the transmitter that is attached to the panther, even when it is out of sight of a biologist on the ground. The satellite collects information from the transmitter about the panther’s exact location. Once the information is received, it is transmitted back to Earth so it can be recorded by the scientists. Scientists can use the information in many different ways. They can follow the panthers on the ground and observe their behavior. Alternatively, they can use the information to determine the panthers’ ranges and to understand their social patterns. They can also track how environmental changes like weather conditions affect their movements and health. All this information can be used to provide ideal conditions for the endangered panthers. It can also be used to protect the panthers from danger. In the end, the panther silently slips away through the trees. Around its shoulders a transmitter is sending signals via satellite to a dedicated biologist. The biologist is using the information the transmitter provides to save the Florida Panthers from extinction. With the help of satellite tracking these beautiful cats have a better chance of survival in the modem world.

(Adapted from http://www.thereadingplanet.com)

Trả lời cho các câu 470719, 470720, 470721, 470722, 470723, 470724, 470725, 470726, 470727, 470728, 470729 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:470720
Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

According to the passage, what information does the satellite collect from the transmitter?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:470721
Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

Florida panthers are characterized as the animals that _________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:470722
Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

According to the passage, which of the following about the tracking transmitter is NOT true?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:470723
Câu hỏi số 5:
Vận dụng

The phrase “tranquillize the panther” in paragraph 2 could be best replaced by “_________”.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:470724
Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

The phrase “custom-designed” in paragraph 2 probably means _________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:470725
Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

The word “their” in paragraph 3 refers to _________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:470726
Câu hỏi số 8:
Nhận biết

The word “it” refers to ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:470727
Câu hỏi số 9:
Thông hiểu

How can the scientists use the information collected by the transmitters?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:470728
Câu hỏi số 10:
Vận dụng cao

What can be inferred from the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:470729
Câu hỏi số 11:
Vận dụng

How are the scientists described in the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:470730

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>> Lộ Trình Sun 2025 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi TN THPT & ĐGNL; ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com. Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, 3 bước chi tiết: Nền tảng lớp 12; Luyện thi chuyên sâu; Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com


@!-/#Chào mỪng1
@!-/#Chào mỪng1