Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Scientists believe they now have scientific evidence to prove that ecosystems work better when there is a greater variety of species within them. This biodiversity is being lost destroying natural mechanisms that could repair the damage caused by man.

Findings show that losing plants and animals is not only reducing our quality of life but actually endangering our very existence. We cut down rich rainforests and replace them with one species plantations, such as pine and eucalyptus. We plough up meadows rich in different grasses and herbs and replace them with one grass, for instance rye or wheat.

When a natural ecosystem is simplified the basic processes in the ecosystem are altered and even damaged. Without their biodiversity, they are not able to serve as the natural cleaners of our planet. No longer are they able to absorb the carbon dioxide that is being produced in excess. The result is global warming, caused by the increase in the 'greenhouse effect', and ultimately, or even sooner, there will be a change in the world's climate.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

Which of the following is the best title for the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:473704

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

Which of the following is not a species used to replace a rich ecosystem?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:473705

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

What is the purpose of paragraph 2?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:473706

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng cao

What, according to the passage, might be the final result of the simplification of natural ecosystems?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:473707

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

The word "them" in paragraph 2 refers to _______ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:473708

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

The word "Findings" in paragraph 2 is closest in meaning to _______ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:473709

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Vận dụng

As used in paragraph 3, the word “absorb” could be beat replaced which of the following?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:473710

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com