Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 to 50.
As the Internet has become more and more popular, we may be reading a great deal more than we used to.However, the way we are reading materials on the Internet, or online reading, is very different from the way we traditionally read printed materials.
In the traditional way of reading, we would start at the beginning of a book and read through to the end. In online reading, in contrast, we start reading a page, but may never finish it because a link on that page leads us to a passage on a different page, and so on. As we go from one page to another, we have to remember lots of different ideas at the same time. This new way of reading is quite different from the traditional one.
There are both advantages and disadvantages of online reading. In online reading, the brain gets better than ever at doing many tasks at the same time, or multitasking; and thanks to this, we can work quickly and think creatively. Multitasking is useful in certain working environments, but it also makes it more difficult for us to read at a deep level. We are, therefore, much less likely to analyse what we read in a critical way, or gain any real insight into the contents we are reading. This might lead to a future when a whole new generation lacks the ability to think critically and deeply about what they are reading.
The world is changing and our brains are probably changing to meet new demands in the modern world, just as they have always done throughout history.However, it is important for us to consider how to maintain our critical, deeper reading skills, while still dealing with online reading materials.
(Adapted from Insight by Roberts and Sayer)
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:
Which of the following is the best title for the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu ý chính
Đáp án cần chọn là: A
According to paragraph 2, as we read a page online, we __________
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu chi tiết
Đáp án cần chọn là: A
The word “tasks” in paragraph 3 is closest in meaning to ____________
Đáp án đúng là: C
Từ vựng
Đáp án cần chọn là: C
The word “it” in paragraph 3 refers to ___________-
Đáp án đúng là: C
Từ thay thế
Đáp án cần chọn là: C
The word “insight” in paragraph 3 is closest in meaning to ____________
Đáp án đúng là: B
Từ vựng
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following is NOT true according to the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu chi tiết
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following can be inferred from the passage?
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu suy luận
Nội dung dịch:
Khi Internet ngày càng trở nên phổ biến, chúng ta có thể đọc nhiều hơn chúng ta trước đây. Tuy nhiên, cách chúng ta đọc tài liệu trên Internet, hoặc đọc trực tuyến, rất khác với cách chúng ta đọc tài liệu in truyền thống.
Theo cách đọc truyền thống, chúng ta sẽ bắt đầu từ đầu một cuốn sách và đọc hết cho đến cuối. Ngược lại, trong việc đọc trực tuyến, chúng ta bắt đầu đọc một trang, nhưng có thể không bao giờ hoàn thành nó bởi vì một liên kết trên trang đó dẫn chúng ta đến một đoạn văn trên một trang khác, v.v. Khi chúng ta đi từ trang này sang trang khác, chúng ta phải nhớ rất nhiều ý tưởng khác nhau cùng một lúc. Cách đọc mới này khá khác so với cách đọc truyền thống.
Có cả lợi thế và bất lợi của việc đọc trực tuyến. Khi đọc trực tuyến, bộ não trở nên tốt hơn bao giờ hết khi thực hiện nhiều nhiệm vụ cùng lúc, hoặc đa nhiệm; và nhờ đó, chúng tôi có thể làm việc nhanh chóng và suy nghĩ sáng tạo. Đa nhiệm rất hữu ích trong một số môi trường làm việc nhất định, nhưng nó cũng khiến chúng ta khó đọc hơn ở mức độ sâu. Do đó, chúng ta ít có khả năng phân tích những gì chúng ta đọc theo cách phản biện hoặc có được bất kỳ cái nhìn sâu sắc thực sự nào về nội dung chúng ta đang đọc. Điều này có thể dẫn đến một tương lai khi một thế hệ hoàn toàn mới thiếu khả năng suy nghĩ chín chắn và sâu sắc về những gì họ đang đọc.
Thế giới đang thay đổi và bộ não của chúng ta có lẽ cũng đang thay đổi để đáp ứng những nhu cầu mới trong thế giới hiện đại, giống như những gì họ đã làm trong suốt lịch sử. Tuy nhiên, điều quan trọng là chúng ta phải cân nhắc làm thế nào để duy trì các kỹ năng đọc sâu hơn, phản biện của mình trong khi vẫn xử lý các tài liệu đọc trực tuyến.
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












