Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.

Cultural diversity refers to the variety of cultural or ethnic groups within a society. It can be seen in terms of race, ethnicity, religion, language, customs, and traditions. Cultural diversity is important because it enriches our lives and helps us to learn and grow. When we are (26) __________  to different cultures, we learn about new perspectives and ways of thinking. We also learn about new foods, music, art, and literature. This can help us (27) __________ more open-minded and tolerant. Cultural diversity also makes our society more vibrant and interesting. There are many benefits to living in a culturally diverse society. For example, cultural diversity can (28) ___________ increased innovation and creativity. When people from different cultures come together, they can share their ideas and perspectives, (29) _________ can lead to new and innovative solutions to problems. Cultural diversity can also lead to increased economic growth. Businesses in culturally diverse societies have access to a wider pool of talent and are better able to meet the needs of their customers. Of course, there are also some challenges associated with cultural diversity. For example, it can be difficult to communicate and cooperate with people from different cultures. It is also important to be respectful of other cultures and to avoid stereotyping. (30) __________, diversity far outweigh the challenges. the benefits of cultural diversity.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:664256
Phương pháp giải

Từ vựng

Giải chi tiết

A. covered: bao phủ

B. sealed: niêm phong

C. closed: đóng

D. exposed: tiếp xúc

Thông tin:

When we are exposed to different cultures, we learn about new perspectives and ways of thinking.

Tạm dịch:

Khi tiếp xúc với các nền văn hóa khác nhau, chúng ta học được những quan điểm và cách suy nghĩ mới.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:664257
Phương pháp giải

Dạng động từ

Giải chi tiết

Help sb + V nguyên thể: giúp ai làm gì

Thông tin:

This can help us become more open-minded and tolerant.

Tạm dịch:

Điều này có thể giúp chúng ta trở nên cởi mở và bao dung hơn.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:664258
Phương pháp giải

Cụm động từ

Giải chi tiết

A. result from: là nguyên nhân của

B. lead to: dẫn đến

C. look on: quan sát

D. take in: hấp thụ, tiếp thu

Thông tin:

For example, cultural diversity can lead to increased innovation and creativity.

Tạm dịch:

Ví dụ, sự đa dạng về văn hóa có thể dẫn đến tăng cường đổi mới và sáng tạo.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:664259
Phương pháp giải

Đại từ quan hệ

Giải chi tiết

Which thay thế cho mệnh đề đứng trước nó

Thông tin:

When people from different cultures come together, they can share their ideas and perspectives, which can lead to new and innovative solutions to problems.

Tạm dịch:

Khi mọi người từ các nền văn hóa khác nhau đến với nhau, họ có thể chia sẻ ý tưởng và quan điểm của mình, điều này có thể dẫn đến những giải pháp mới và sáng tạo cho các vấn đề.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Nhận biết

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:664260
Phương pháp giải

Liên từ

Giải chi tiết

A. In addition: Ngoài ra

B. Moreover: Hơn nữa

C. However: Tuy nhiên

D. Therefore: Do đó

Thông tin:

Therefore, diversity far outweigh the challenges. the benefits of cultural diversity.

Tạm dịch:

Vì vậy, sự đa dạng vượt xa những thách thức. lợi ích của sự đa dạng văn hóa.

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com