Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

 Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

 Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

 What geologists call the Basin and Range Province in the United States roughly coincides in its northern portions with the geographic province known as the Great Basin. (51)The Great Basin is hemmed in on the west by the Sierra Nevada and on the east Line by the Rocky Mountains; it has no outlet to  the sea.(52) The prevailing winds in the Great Basin are from the west. Warm, moist air from the Pacific Ocean is forced upward as it crosses the Sierra Nevada. At the higher altitudes it cools and the moisture it carries is precipitated as rain or snow on the western slopes of the mountains. That which reaches the Basin is air wrung dry of moisture(54). What little water falls there as rain or snow, mostly in the winter months, evaporates on the broad, flat desert floors. It is, therefore, an environment in which  organisms battle for survival. Along the rare watercourses, cottonwoods and willows  eke out a sparse  existence. In the upland ranges, pinion pines and junipers struggle to hold their own. (56)

But the Great Basin has not always been so arid. Many of its dry, closed depressions were once filled with water. Owens Valley, Panamint Valley, and Death Valley were once a string of interconnected lakes.(57) The two largest of the ancient lakes of the Great Basin were Lake Lahontan and Lake Bonneville. The Great Salt Lake is all that remains of the latter, and Pyramid Lake is one of the  last briny remnants of the former. There seem to have been several periods within the last tens of thousands of years when water accumulated in these basins. The rise and fall of the lakes were undoubtedly linked to the advances and retreats of the great ice sheets that covered much of the northern part of the North American continent during those times. Climatic changes during the Ice Ages sometimes brought cooler, wetter weather to mid latitude deserts worldwide, including those of the Great Basin(60). The broken valleys of the Great Basin provided ready receptacles for this moisture. 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the geographical relationship between the Basin and Range Province and the Great Basin? 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:74640
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
According to the passage, what does the Great Basin lack? 

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:74641
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The word "prevailing" is closest in meaning to 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:74642
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
It can be inferred that the climate in the Great Basin is dry because 

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:74643
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
The word "it"  refers to 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:74644
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Why does the author mention cottonwoods and willows

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:74645
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Why does the author mention Owens Valley, Panamint Valley, and Death Valley in the second paragraph? 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:74646
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
The words "the former"  refer to 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:74647
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The word "accumulated" is closest in meaning to 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:74648
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
According to the passage, the Ice Ages often brought about 

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:74649
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com