Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B,C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B,C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 51 to 60. 

The ability to conduct electricity is one of the key properties of a metal. Other solid materials such as silicon can conduct electricity but only effectively at certain temperatures. Also, some substances such as salt (sodium chloride) can conduct when molten or when dissolved in water. The ability of metals to conduct electricity is due to how their atoms bond together. In order to bond together the metal atoms lose at least one of their outermost electrons. This leaves the metal atoms with a positive charge and they are now strictly ions. The lost electrons are free to move in what is known as a sea of electrons. Since the electrons are negatively charged they attract the ions and this is what keeps the structure together.

An electric current is a flow of charge and since the electrons in the sea of electrons are free to move they can be made to flow in one direction when a source of electrical energy such as a battery is connected to the metal. Hence we have an electric current flowing through the wire, and this is what makes metals such good conductors of electricity. The only other common solid conducting material that pencil users are likely to encounter is graphite (what the ‘lead’ of a pencil is made from). Graphite is a form of carbon and again the carbon atoms bond in such a way that there is a sea of electrons that can be made to flow as an electric current. Likewise, if we have an ionic substance like salt we can make the electrically charged ions flow to create a current but only when those ions are free to move, either when the substance is a liquid or dissolved in water. In its solid state an ionic substance like salt cannot conduct electricity as its charged ions cannot flow.

Electrical insulators are substances that cannot conduct electricity well either, because they contain no charged particles or any charged particles they might contain do not flow easily. Water itself is a poor conductor of electricity as it does not contain a significant amount of fully charged particles (the ends of a water molecule are partly charged but overall the molecule is neutral). However, most water we encounter does contain dissolved charged particles, so it will be more conductive than pure water. Many of the problems that occur when touching electrical devices with wet hands result from the ever-present salt that is left on our skin through perspiration and it dissolves in the water to make it more conductive

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Electrical conductivity is ______. 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:76742
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
According to the passage, a metal can conduct electricity due to ______. 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:76743
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word “outermost” in paragraph 1 mostly means ______. 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:76744
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
The atoms of a metal can bond together because ______. 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:76745
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Salt in its solid state is not able to conduct electricity because ______. 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:76746
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The word “they” in paragraph 3 refers to ______. 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:76747
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Water is a poor conductor because it contains ______. 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:76748
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
We can have problems when touching electrical devices with wet hands because ______. 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:76749
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
Which of the following is NOT true according to the passage? 

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:76750
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 10:
Which of the following could best serve as the title of the passage? 

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:76751
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com