Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each question 

The Celtic languages are a group of languages on northernEuropethat are descendents of the Indo- European family of languages. These languages developed from the language of the Celts, a warlike civilization originating in the eastern part of central Europe, in the northern Alps, and along theDanubeduring the Bronze Age. The Celts reached the height of their civilization during the Iron Age in the last five centuries B.C., and then fanned out from their original homeland into many parts of continental Europe and across the channel and into theBritish Isles. Celtic languages were spoken in much of western Europe during Pre- Roman and Roman times. Places names of Celtic origin can be found today all over British Isles andFrance, in northernSpainandItaly, and inSwitzerlandand parts ofGermany.

Rather than one language, the Celtic languages consists of two distinct clusters: the Gaelic group and the Brythonic group. These two clusters of languages most likely developed from dialects of the same language, the language of the Celts in their original homeland. These two dialects were the most likely mutually intelligible to some degree as late as the fourth century. The Gaelic group of Celtic language consists of Irish, Scottish, and Manx, the language of theIsleMan.The Brythonic group of Celtic languages includes Welsh, Cornish, Breton, and Gaulish, the language of Gaul prior to the days of theRoman Empire, with its Latin- speaking population.

Many, though not all, of the Celtic language are either extinct or are on the process of becoming extinct. Gaulish apparently disappeared around 600 A.D. Cornish and Manx both actually became revived and are now taught in a few schools each. Scottish, Irish and Breton are all declining in use. There are under a hundred thousand speakers of Scottish Gaelic, mostly on the northern Hebridean Islands; there are more than a hundred thousand speakers of Irish, mainly in the western counties of Ireland; there are about a half million speakers who use Breton on a daily basis. In all these situations, though, the rate of transmission to new generations is low, and this does not bode well for the survival of these languages. Of all Celtic languages, perhaps only Welsh has a strong hold on the future.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
According to the passage, the Celtic languages did NOT

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:82189
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The expression “fanned out” could best replaced by

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:82190
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The passage states that the Celts were

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:82191
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
This passage would most likely be assigned reading in a course on

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:82192
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
It is NOT true according to the passage that both Cornish and Manx

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:82193
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
The main idea of the third paragraph is that

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:82194
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The Brythonic group of languages does NOT include

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:82195
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
The paragraph following the passage most likely discuss

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:82196
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
It is implied in the passage that Gaulish

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:82197
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
The author’s purpose in the passage is to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:82198
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com