Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and circle A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question from 16 to

Read the following passage and circle A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question from 16 to 25

            George Washington Carver showed that plant life was more than just food for animals and humans. Carver’s first step was to analyze plant parts to find out what they were made of. He then combined these simpler isolated substances with other substances to create new products.

            The branch of chemistry that studies and finds ways to use raw materials from farm products to make industrial products is called chemurgy. Carver was one of the first and greatest chemurgists of all time. Today the science of chemurgy is better known as the science of synthetics. Each day people depend on and use synthetic materials made from raw materials. All his life Carver battled against the disposal of waste materials and warned of the growing need to develop substitutes for the natural substances being used up by humans.

            Carver never cared about getting credit for the new products he created. He never tried to patent his discoveries or get wealthy from them. He turned down many offers to leave Tuskegee Institute to become a rich scientist in private industry. Thomas Edison, inventor of the electric light, offered him a laboratory in Detroit to carry out food research. When the United States government made him a collaborator in the Mycology and Plant Disease Survey of the Department of Agriculture, he accepted the position with the understanding that he wouldn’t have to leave Tuskegee. As an authority on plant diseases – especially of the fungus variety – Carver sent hundreds of specimens to the United States Department of Agriculture. At the peak of his career, Carver’s fame and influence were known on every continent.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
With what topic is the passage mainly concerned?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100505
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word “step” in paragraph 1 could best be replaced with

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100506
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
According to the passage, chemurgy can be defined as the

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:100507
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
The phrase “getting credit” in paragraph 3 can be best replaced with

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100508
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The phrase “turned down” is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100509
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Why does the author mention Thomas Edison’s offer to Carver?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100510
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The phrase “an authority” in paragraph 3 refers to

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100511
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
In paragraph 3, the author mentions “Carver sent hundreds of specimens to the United States Department of Agriculture” to refer to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100512
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
Which of the following is NOT discussed in the passage as work done by Carver?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100513
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
One of Carver’s main concerns is most similar to which of the following present-day causes?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100514
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com