Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

            Because geologists have long indicated that fossil fuels will not last indefinitely, the U.S. government finally acknowledged that sooner or later other energy sources would be needed and, as a result, turned its attention to nuclear power. It was anticipated that nuclear power plants could supply electricity in such large amounts and so inexpensively that they would be integrated into an economy in which electricity would take over virtually all fuel-generating functions at nominal costs. Thus, the government subsidized the promotion of commercial nuclear power plants and authorized their construction by utility companies. In the 1960s and early 1970s, the public accepted the notion of electricity being generated by nuclear reactors, and the Nuclear Regulatory Commission proceeded with plans for numerous nuclear power plants in or near residential areas. By 1975, 54 plants were fully operational, supplying 11 percent of the nation’s electricity, and another 167 plants were at various stages of planning and construction. Officials estimated that by 1990 hundreds of plants would be on line, and by the turn of the century as many as 1,000 plants would be in working order.

            Since 1975, this outlook and this estimation have changed drastically, and many utilities have canceled existing orders. In some cases, construction was terminated even after billions of dollars had already been invested. After being competed and licensed at a cost of almost $16 billion, the Shoreham Power Plant on Long Island was turned over to the state of New York to be dismantled without ever having generated electric power. The reason was that residents and state authorities deemed that there was no possibility of evacuating residents from the area should an accident occur.

            Just 68 of those plants under way in 1975 have been completed, and another 3 are still under construction. Therefore, it appears that in the mid 1990s 124 nuclear power plants in the nation will be in operation, generating about 18 percent of the nation’s electricity, a figure that will undoubtedly decline as relatively outdated plants are shut down

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What was initially planned for the nation’s fuel supply in the 1950s and in the early 1960s?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100579
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
How does the author describe the attitude of the population in regard to nuclear power as fuel in the early to mid 1970s?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100580
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
In line 6, the word “nominal” is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100581
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
In line 8, the word “notion” is closest in meaning to

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100582
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
In line 15, the phrase “this outlook” refers to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100583
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
It can be inferred from the passage that government officials made a critical error in judgment by

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100584
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
The author of the passage implies that the construction of new nuclear power plants

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:100585
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
Which of the following best describes the organization of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100586
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
The author of the passage implies that the issue of finding adequate sources of fuel and power for the future

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:100587
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 10:
By 1975, how many plants were fully operational and were under stages of planning and construction?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100588
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com