Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Vitamins, taken in tiny doses, are a major group of organic compounds that regulate the mechanisms by which the body converts food into energy. They should not be confused with minerals, which are inorganic in their makeup. Although in general the naming of vitamins followed the alphabetical order of their identification, the nomenclature of individual substances may appear to be somewhat random and disorganized. Among the 13 vitamins known today, five are produced in the body. Because the body produces sufficient quantities of some but not all vitamins, they must be supplemented in the daily diet. Although each vitamin has its specific designation and cannot be replaced by another compound, a lack of one vitamin can interfere with the processing of another. When a lack of even one vitamin in a diet is continual, a vitamin deficiency may result.

            The best way for an individual to ensure a necessary supply of vitamins is to maintain a balanced diet that includes a variety of foods and provides adequate quantities of all the compounds. Some people take vitamin supplements, predominantly in the form of tablets. The vitamins in such supplements are equivalent to those in food, but an adult who maintains a balanced diet does not need a daily supplement. The ingestion of supplements is recommended only to correct an existing deficiency due to unbalanced diet, to provide vitamins known to be lacking in a restricted diet, or to act as a therapeutic measure in medical treatment. Specifically, caution must be exercised with fat-soluble substances, such as vitamins A and D, because, taken in gigantic doses, they may present a serious health hazard over a period of time.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The word “regulate” is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100667
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
According to the passage, vitamins are

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100668
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
How many vitamins must be derived from nourishment?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100669
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The author implies that foods

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100670
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The phrase “daily diet” is closest in meaning to

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:100671
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
A continual lack of one vitamin in a person’s diet is

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:100672
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
With which of the following statements would the author be most likely to agree?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:100673
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
It can be inferred from the passage that vitamin supplements can be advisable

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100674
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
The phrase “act as” is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:100675
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:100676
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com