Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

            Edward Patrick Francis “Eddie” Eagan (April 26, 1897-June 14, 1967), was an amateur boxing star of the early 1920s. He was born into a poor family in Denver, Colorado. His father died in a railroad accident when Eagan was only a year old. He and his four brothers were raised by his mother, who earned a small income from teaching foreign languages.

            Inspired by Frank Merriwell, the hero of a series of popular novels for boys, Eagan pursued an education for himself as well as an interest in boxing. He attended the University of Denver for a year before serving in the U.S. Army as an artillery lieutenant during World War I. After the war, he entered Yale University and, while studying there, won the U.S. national amateur heavyweight boxing title. He graduated from Yale in 1921, attended Harvard Law School, and received a Rhodes scholarship to the University of Oxford where he received his Master’s Degree in 1928.

            While studying at Oxford, Eagan became the first American to win the British amateur boxing championship. Eagan won his first Olympic gold medal as a light heavyweight boxer at the 1920 Olympic Games in Antwerp, Belgium. Eagan also fought at the 1924 Olympics in Paris as a heavyweight but failed to get a medal. Though he had taken up the sport just three weeks before the competition, he managed to win a second gold medal as a member of the four-man bobsled team at the 1932 Olympics in Lake Placid, New York. Thus he became the only athlete to win gold medals at both the Summer and Winter Olympics.

            Eagan was a member of the first group of athletes inducted into the U.S. Olympic Hall of Fame in 1983. Eagan became a respected attorney, serving as an assistant district attorney for southern New York and as chairman of the New York State Athletic Commission (1945-51). He married soap heiress Margaret Colgate and attained the rank of lieutenant colonel during World War II. He died at the age of 70, in Rye, New York.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:102668
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
According to the passage, how did Eagan’s mother earn a living?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:102669
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
According to the passage, who was Frank Merriwell?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:102670
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word “artillery” in paragraph 2 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:102671
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
According to the passage, Eagan won all of the following EXCEPT

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:102672
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
According to the passage, where were the 1920 Olympic Games held?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:102673
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The word "attended " in paragraph 2 could be replaced.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:102674
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
The word “competition” in paragraph 3 refers to

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:102675
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
According to the passage, what was Eagan’s profession?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:102676
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
According to the passage, what special honor did Eagan receive in 1983?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:102677
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com