Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

 

There are many theories of aging, but virtually all fall into the category of hypotheses with a minimum of supporting evidence. One viewpoint is that aging occurs as the body ‘s organ systems become less efficient. Thus failures in the immune system, hormonal system, and nervous system could all produce characterisitics that we associate with aging. Following a different vein, many current researchers are looking for evidence at the cellular and sub cellular level. It has been shown that cells such as human fibroblasts (generalized tissue cells) grown in culture divide only a limited number of times and the die. Only cancer cells seem immortal in this respect. Fibroblast cells from an embryo divide more times than those taken from an adult. Thus some researchers believe that aging occurs at the cellular level and is part of the cell ‘s genetic makeup. Any event that disturbs the cell ‘s genetic machinery such as mutation, damaging chemicals in the cell ‘s environment, or loss of genetic material, could cause cells to lose their ability to divide and thus bring on aging. Other theories of aging look at different processes.

Chronological aging refers to the passage of time since birth and is usually measured in years. While chronological age can be useful in estimating the average status of a large group of people, it is a poor indicator of an individual person ‘s status because there is a tremendous amount of variation from one individual to the next in regard to the rate at which biological age changes occurs. For example, on the average, aging results in people losing much of their ability to perform strenuous activities, yet some elderly individuals are excellent marathon runners.

Another type of aging is cosmetic aging, which consists of changes in outward appearance with advancing age. This includes changes in the body and changes in other aspects of a person ‘s appearance, such as the style of hair and clothing, the type of eyeglasses, and the use of a hearing aid. Like chronological aging, it is frequently used to estimate the degree to which other types of aging have occurred. However, it is an inaccurate indicator for either purpose because of variation among individuals and because a person ‘s appearance is affected by many factors that are not part of aging, including illness, poor nutrition, and exposure to sunlight.

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The author believes the theories of aging are _________

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105194
Giải chi tiết

Đáp án là B. Dựa vào ý đầu tiên trong bài:  There are many theories of aging, but virtually all fall into the category of hypotheses with a minimum of supporting evidence. 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
In paragraph 1, the word “evidence” refers to ____________

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:105195
Giải chi tiết

Đáp án là A. Đoạn văn nói về “theories of aging” => evidence of aging 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The word “ vein” in paragraph 1 is closest in meaning to _________

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105196
Giải chi tiết

Đáp án là B. vein = point of view:quan điểm

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The author of the article points out that cancer cells __________

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:105197
Giải chi tiết

 Đáp án là A. Ý trong bài: It has been shown that cells such as human fibroblasts (generalized tissue cells) grown in culture divide only a limited number of times and the die. Only cancer cells seem immortal in this respect.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The word “ culture” in paragraph 1 is closest in meaning to __________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:105198
Giải chi tiết

A. thư viện

B. truyền thống và giá trị của một xã hội

C. một môi trường đặc biệt

D. một chất độc hại

=> Đáp án C là hợp lý nhất. 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
It can be interred from the passage that fibroblast cells __________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:105199
Giải chi tiết

Đáp án là D. Fibroblast cells from an embryo divide more times than those taken from an adult.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
As explained in this passage, the theory of aging whichs examines the cellular level would NOT assign which of the following as a cause of aging?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105200
Giải chi tiết

 Đáp án là B. Ý trong bài đề cập 3 đáp án A, C, D: Any event that disturbs the cell ‘s genetic machinery such as mutation, damaging chemicals in the cell ‘s environment, or loss of genetic material, ….

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
According to the passage, chronological aging is not a good indicator of an individual ‘s status regarding aging because _______

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105201
Giải chi tiết

Đáp án là B. Ý trong bài : … there is a tremendous amount of variation from one individual to the next in regard to the rate at which biological age changes occurs.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The author implies all of the following about cosmetic aging EXCEPT ______

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:105202
Giải chi tiết

Đáp án là  C. ý trong bài: … many factors that are not part of aging, including illness, poor nutrition, and exposure to sunlight.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
This article can be extracted from _________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:105203
Giải chi tiết

Đáp án là C. Đoạn văn nói về “theories of aging” => có thể tìm thấy ở báo hàng ngày về sức khỏe

Các đáp án khác: A. tạp chí thời trang; B. sách nấu ăn; D: sách nhỏ quảng cáo về du lịch

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com