Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

VII.Read the following passage and mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

VII.Read the following passage and mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question

READING PASSAGE 2                                                                                                             

(1) Broad-tailed hummingbirds often nest in quaking, slender deciduous trees with smooth gray-green bark found in the Colorado Rockies of the Western United States. After flying some 2,000 kilometers north from where they have wintered in Mexico, the hummingbirds need six weeks to build a nest incubate their eggs, and raise the chicks. A second nest is feasible only if the first fails early in the season. Quality, not quantity, is what counts in hummingbird reproduction.

(6) A nest on the lowest intact branch of an aspen will give a hummingbird a good view, a clear flight patch, and protection for her young. Male hummingbirds claim feeding territories in open meadows where, from late May through June, they mate with females coming to feed but take no part in nesting. Thus when the hen is away to feed, the nest is unguarded. While the smooth bark of the aspen trunk generally offers a poor grip for the claws of a hungry squirrel or weasel, aerial attacks, from a hawk, owl, or gray jay, are more likely.

(12) The choice of where to build a nest is based not only on the branch itself but also on what hangs over it. A crooked deformity in the nest branch, a second, unusually close branch overhead, or proximity to part of a trunk bowed by a past ice storm are features that provide shelter and make for an attractive nest site. Scarcely larger than a halved golf ball, the nest is painstaking constructed of spider webs and plant down, decorated and camouflaged outside with paper-like bits of aspen bark held together with more strands of spider silk. By early June it will hold two pea-sized eggs, which each weigh one-seventh of the mother’s weight, and in sixteen to nineteen days, two chicks.

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What aspect of broad-tailed hummingbird behavior does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105429
Giải chi tiết

Đáp án B. Các đoạn đều nhắc đến “nest site”. Đoạn 1 dòng 1 “often nest in quaking…”, đoạn 2 “ a nest on the lowest intact branch…”, đoạn 3 “ the choice of where to build a nest..” 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
According to the passage, in what circumstances do hummingbirds build a second nest?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105430
Giải chi tiết

Đáp án B. Dòng 4 đoạn 1: “A second nest is feasible only if the first fails early in the season”. Nếu tổ để đẻ trứng đầu tiên bị hỏng vào đầu mùa thì mới làm tổ thứ 2

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word “counts" in the first paragraph is closest in meaning to _____ .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:105431
Giải chi tiết

Đáp án D. “Counts” ở đây là có ảnh hưởng, quan trọng, như “matters”

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
According to the passage, which of the following is true of the male broad-tailed hummingbird?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105432
Giải chi tiết

Đáp án B. Dòng 3 đoạn 2 “they mate with females coming to feed but take no part in nesting”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
It can be inferred from the passage that the broad-tailed hummingbirds’ eggs and chicks are most vulnerable to attack by                                       .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:105433
Giải chi tiết

Đáp án C. Dòng cuối đoạn 2 “aerial attacks, from a hawk, owl, or gray jay, are more likely” , tổ trứng dễ bị tấn công trên không ở, bởi những loài chim “hawk, owl, jay”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Which of the following would be a good location for a broad-tailed hummingbird to build its nest?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:105434
Giải chi tiết

Đáp án D. Đoạn cuối câu 2, nhưng cành phù hợp làm tổ là “A crooked deformity in the nest branch, a second, unusually close branch overhead, or proximity to part of a trunk bowed by a past ice storm” è đều là cành có che chắn

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The word “Scarcely” in the third paragraph is closest in meaning to ____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105435
Giải chi tiết

Đáp án B. “Scarcely” và “barely” đều là constructed of spider webs and plant down, decorated and camouflaged outside with paper-like bits of aspen bark held together with more strands of spider silk hiếm khi, gần như không

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Which of the following was NOT mentioned in the passage as a nest-building material of the broad- tailed hummingbird?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105436
Giải chi tiết

Đáp án B. Trong đoạn cuối, nguyên liệu xây tổ là “spider webs and plant down, “…” aspen bark held together with more strands of spider silk”; còn “paper-like bits” là những miếng giống như giấy, không phải giấy

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The author compares the size of the broad-tailed hummingbird’s nest to     ____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:105437
Giải chi tiết

Đáp án A. Đoạn 4 dòng 3 “Scarcely larger than a halved golf ball” 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
According to the passage, how long does it take for broad-tailed hummingbird egg to hatch?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105438
Giải chi tiết

Đáp án B. Dòng cuối cùng, từ “two pea-sized eggs” thành “two chicks” cần “sixteen to nineteen days”, nghĩa là tầm 2-3 tuần

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com