Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and the mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and the mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 50 to 59.

Although speech is the most advanced form of communication, there were many ways of communicating without using speech. Signals, signs, symbols, and gesture may be found in every known culture. The basic function of a signal is to impinge upon the environment in such a way that it attracts attention, as for example, the dots and dashes of telegraph circuit. Coded to refer to speech, the potential for communication is very great. Less adaptable to the codification of words, signs also contain meaning in and of themselves. A stop sign or a barber pole conveys meaning quickly. Symbols are more difficult to describe than either signals or signs because of their intricate relationship with the receiver’s cultural perceptions. In some cultures, applauding in a theatre provides performers with an auditory symbol of approval. Gestures such as waving and hand shaking also communicate certain cultural messages. Although signals, signs, symbols, and gestures are very useful, they do have a major disadvantage. They usually do not allow ideas to be shared without the sender being directly adjacent to the receiver. As a result, means of communication intended to be used for long distances and extended periods are based on speech. Radio, television, and the telephone are only a few.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Which of the following would be the best title for the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105648
Giải chi tiết

 Đáp án     B. Cả bài nói về các tín hiệu, các từ“signals, signs, symbols” xuất hiện xuyên suốt bài văn

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
What does the author say about speech?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105649
Giải chi tiết

B. Dòng đầu tiên “Although speech is the most advanced form of communication”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
According to the passage, what is a signal?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:105650
Giải chi tiết

C. “Signal” là tín hiệu, nên có thể truyền đi xa; dòng 4 có ví dụ về signal, đặc biệt là telegraph circuit

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The phrase “impinge upon” in paragraph is closest in meaning to_____?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105651
Giải chi tiết

 Đáp án     B. “impinge upon” và “intrude” đều là gây ảnh hưởng, xen vào

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The word “it” in paragraph refers to_____.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:105652
Giải chi tiết

 Đáp án     D. Dòng 3 đoạn 1 nói về chức năng của “signal”, “it” là cách nhắc lại từ “signal”

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
The word “potential” in paragraph 1 could be replaced by _____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105653
Giải chi tiết

 Đáp án     B. “potential” là tiềm năng, khả năng

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
The word “intricate” in paragraph 1 could be replaced by _____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105654
Giải chi tiết

 Đáp án     B. “ intricate” là phức tạp

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Applauding was cited as an example of _____.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:105655
Giải chi tiết

D. Dòng 8 đoạn 1: applauding in a theatre provides performers with an auditory symbol of approval

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 9:
Why were the telephone, radio and television invented?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105656
Giải chi tiết

 Đáp án     B. Dòng 12 (gần cuối) : means of communication intended to be used for long distances and extended periods

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
It may be concluded from the passage that________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:105657
Giải chi tiết

 Đáp án     B. 2 dòng đầu cho thấy “Signals, signs, symbols, and gesture” là “ ways of communicating without using speech”

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com