Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 55 to 64.

              Are you interested in seeing the beautiful fall foliage of New England but tired of traffic jams and overbooked hotels? Then this year forget the crowds in New England and see the beautiful colors of autumn in the Catskills.

              These rugged mountains in New York State, just 90 miles northwest of New York City, are famous for the legendary tales of Rip Van Winkle, and more recently for the summer hotels that sprang up in the region during the 1940s, 1950s, and 1960s. Families trying to escape the heat of New York City found the Catskills to be the perfect place to stay for a month or so each summer. By the late 1950s there were over 500 resorts and hotels offering nighttime entertainment as well as all kinds of outdoor activities. Famous comedians like Jackie Gleason, Joan Rivers, and Sid Caesar all got their start touring the hotel clubs here. Since the introduction of air-conditioning and cheaper air travel, however, families have stopped coming to the Catskills in such large numbers, choosing instead more distant locations at different times of the year. Many of the Catskill hotels closed in the 1970s, but some remain and have expanded and changed their facilities to meet the needs of today's visitors.

              Currently, there are many activities available to the traveler besides witnessing the changing colors of the leaves. There is an all-organic sheep farm where visitors can see how a traditional sheep farm operates. There are also hundreds of miles of scenic drives in the area. Route 42, for instance, is an excellent site for spotting bald eagles. For more information on vacations in the Catskills, call the Office of Public Information.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the author's main purpose in this passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:112718
Giải chi tiết

       Đáp án A

Ngay từ mở đầu: người viết đã hướng độc giả tới việc tận hưởng mùa thu ở Catskills thay vì khu New England đông đúc: forget the crowds in New England and see the beautiful colors of autumn in the Catskills.

ð  Đoạn văn để đẩy mạnh việc du lịch Catskills

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word "rugged" in paragraph 2 could be best replaced by which of the following?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112719
Giải chi tiết

    Đáp án B

Rugged = gồ ghề, lởm chởm = rough

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
According to the passage, which of the following caused the decline in the number of resorts in the 1970s?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:112720
Giải chi tiết

    Đáp án C

Từ dòng 7 đoạn 2: Since the introduction of air-conditioning and cheaper air travel, however, families have stopped coming to the Catskills in such large numbers, choosing instead more distant locations at different times of the year. Many of the Catskill hotels closed in the 1970s

-> vé máy bay du lịch rẻ hơn (affordable = có thể mua được) là một trong những nguyên nhân khiến các gia đình đi nghỉ xa hơn, ít đến Catskills và một số khách sạn ở đây phải đóng cửa

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Which of the following is closest in meaning to the word "legendary" in paragraph 2?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:112721
Giải chi tiết

     Đáp án C

Legendary = mang tính truyền thuyết.  Mythical = huyền bí

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The phrase "sprangup" in paragraph 2 most probably refers to something that has               .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:112722
Giải chi tiết

             Đáp án C

Spring up = mọc lên, xuất hiện bất ngờ. Burst + adv = đột nhiên xuất hiện

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
In what season would a tourist most likely have visited the Catskills in the 1950s?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:112723
Giải chi tiết

  Đáp án D

Từ dòng 2 đoạn 2: more recently for the summer hotels  that sprang up in the region during the 1940s, 1950s

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
Which of the following most reflects the author's tone in this passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:112724
Giải chi tiết

    Đáp án A

Giọng văn mang tính cung cấp thông tin một cách đơn giản, để thúc đẩy độc giả tới thăm Catskills -> giọng văn nhẹ nhàng, khuyến khích

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
What does the passage imply that a visitor might be lucky enough to do?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112725
Giải chi tiết

     Đáp án B

Dòng 4 đoạn cuối: Route 42, for instance, is an excellent site for spotting bald eagles -> đường 42 là một khung cảnh tuyệt vời để tình cờ bắt gặp những con đại bàng đầu trắng -> phải may mắn mới gặp được loài chim quý này

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
As used in paragraph 3, which of the following could best replace the word "spotting"?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112726
Giải chi tiết

   Đáp án B

Spot = tình cờ thấy, ít khi mới được thấy

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
The author implies that in the Catskills, there are few                              

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:112727
Giải chi tiết

    Đáp án C

Trong đoạn đầu tiên, tác giả đặt ra câu hỏi độc giả có phải đã mệt mỏi với giao thông tắc nghẽn, đám đông chen chúc ở New England, thì hãy hướng đến giải pháp là Catskills (Then this year forget the crowds in New England and see the beautiful colors of autumn in the Catskills) -> ngụ ý Catskills không đông đúc, chen chúc 

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com