Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question below.

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

In our classroom, we work in various ways. The pupils often work in groups; this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with the personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teachers.

Sometimes the pupils work in pairs; sometimes the work on individual tasks and assignments, they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this effectively. An advanced pupil can do advanced works; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
In the passage, the author’s attitude towards “mixed-ability teaching” is ________

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112842
Giải chi tiết

Đáp án B

            Trong đoạn mở đầu, tác giả cho rằng những đứa trẻ tài giỏi không bị cản trở bởi khả năng dạy hỗn hợp của giáo viên; mà ngược lại còn có thêm kiến thức và kinh nghiệm học tập (rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched) -> tác giả đồng tình với khả năng dạy hỗn hợp (approving)

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
The phrase “held back” in paragraph 1 means ______

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:112843
Giải chi tiết

Đáp án A

            Be held back = bị cản trở

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the pupils’ _________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:112844
Giải chi tiết

Đáp án C

            Từ cuối dòng đầu đoạn 2: This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full -> thay vì đánh giá học sinh qua khả năng học tập; cần phải chú ý phát triển mọi kĩ năng, nhân cách tổng thể

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Which of the following is NOT mentioned in the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112845
Giải chi tiết

Đáp án B

            Từ dòng đầu đoạn 3: The pupils often work in groups; this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with the personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, to communicate effectively -> chỉ có đáp án B là không được nhắc tới

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
The author’s purpose of writing this passage is to _________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:112846
Giải chi tiết

Đáp án C

            Từ đoạn đầu, dòng 2: there are many disadvantages in streaming pupils… It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child -> tác giả cho rằng đưa học sinh vào cùng các trình độ có hại cho những trẻ thông minh và trẻ kém thông minh -> đoạn văn ám chỉ nên tách 2 trình độ học sinh riêng biệt

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
According to the passage, which of the following is NOT true?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112847
Giải chi tiết

Đáp án B

            Ngay từ 2 câu đầu: We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched -> với những trình độ hỗn hợp; những học sinh giỏi vẫn phát triển tốt về mặt tích lũy kiến thức và kinh nghiệm

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
According to the passage, which of the following is an advantage of mixed-ability teaching?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112848
Giải chi tiết

Đáp án B

            Trong đoạn cuối: sometimes the work on individual tasks and assignments, they can do this at their own speed …An advanced pupil can do advanced works -> các học sinh có thể làm việc độc lập; phát huy ở tốc độ riêng của mình – một điểm tích cực

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Which of the following statements can best summarize the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:112849
Giải chi tiết

Đáp án B

            Bài văn đề cập tới việc phát triển các kĩ năng của học sinh thông qua rất nhiều phương pháp khá nhau; làm việc nhóm, làm việc cá nhân, học từ giáo viên, tự học “we work in various ways” -> khuyến khích học sinh học bằng nhiều cách

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
According to the passage, “streaming pupils”  ______

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:112850
Giải chi tiết

Đáp án A

            Stream (v) có thể mang nghĩa: đưa học sinh vào các lớp theo trình độ của mình

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
According to the author, mixed-ability teaching is more preferable because _______

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:112851
Giải chi tiết

Đáp án D

            Từ dòng 2 đoạn 2: . We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability -> hướng tới phát triển toàn diện cho học sinh

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com