Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 56 to 64

 

 

Millions of people are using cell phones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication-having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer heath problems from the use of mobile phones. In England, there has a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health. On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a loss. He couldn’t remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer’s doctor didn’t agree. What is it that makes mobile phone potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about their safety continues, it appears that it’s best to use mobile phone less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phone may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, its wise not to use your mobile phone too often.

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
 The most suitable title for the passage could be ______

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:138405
Giải chi tiết

Chọn  B Bài đọc đề cập đến 2 mặt của một vấn đề. Tác giả đưa ra sự tiện lợi hữu ích của điện thoại di động đồng thời cũng nêu lên những tác hại có thể gây cho con người. Đề tựa phù hợp nhất cho bài đọc trên là: “Technological Innovations and Their Price” vì nó thể hiện được đúng nội dung của bài.

 

 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
According to the passage, cell phones are especially popular with young people because __

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:138406
Giải chi tiết

Chọn B “They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.” Cool đồng nghĩa với fashionable hoặc stylish.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The changes possibly caused by the cell phones are mainly concerned with _____

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:138407
Giải chi tiết

“On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones”. Brain cells = the smallest units of the brain: tế bào não

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The word “means” in the passage most closely means ______

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:138408
Giải chi tiết

 a means of communication: phương tiện/ cách thức giao tiếp. Do đó means đồng nghĩa với method.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The word “potentially” in the passage most closely means _______     

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:138409
Giải chi tiết

“What is it that makes mobile phones potentially harmful?” Xét trong ngữ cảnh của câu potentially có nghĩa là “có thể”, do đó từ có nghĩa gần nhất với nó là possibly.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
“Negative publicity: in the passage most closely means ________    

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:138410
Giải chi tiết

 “In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas.” Negative publicity có nghĩa là việc làm cho công chúng biết đến những mặt tiêu cực hoặc ảnh hưởng xấu của điều gì đó. Đáp án của câu trên là B (widespread opinion about bad effects of cellphones).

 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Doctors have tentatively concluded that cell phones may _____  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:138411
Giải chi tiết

 “In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.” Như vậy việc dùng điện thoại di động có thể gây ảnh hưởng đến các chức năng về mặt thần kinh. Đáp án của câu là cause some mental malfunction.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
The man mentioned in the passage, who used his cell phone too often, _____   

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:138412
Giải chi tiết

“In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks.”

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 9:
According to the writer, people should _____  

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:138413
Giải chi tiết

 “Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies.” emergencies = urgent cases: những trường hợp khẩn cấp.

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com